Terorişti prinşi în România. Ei plănuiau pe teritoriul ţării atentate în numele Jihadului

Doi terorişti care sprijineau grupări paramilitare din Orientul Mijlociu au fost prinşi de Serviciul Român de Informaţii pe teritoriul ţării noastre. Potrivit România TV, cei doi plănuiau atentate în numele Jihadului.

Angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii au prins pe teritoriul ţării noastre doi terorişti care acţionau în numele Jihadului. Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru România TV că activitatea celor doi era urmărită de autorităţi încă din a doua jumătate a anului 2011.

 

„Printr-o hotărâre a Curţii de Apel, cei doi au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul României, pe o perioadă de 15 ani”, a mai declarat Sorin Sava.

 

În activitatea infracţională a celor doi s-a mai reţinut faptul că, aflaţi în ţara noastră, ei au oferit sprijin financiar şi propagandistic unor grupări de orientare jihadistă din Orientul Mijlociu. „Cei doi indivizi s-au implicat în facilitarea intrării ilegale pe teritoriul României a unor persoane provenite din spaţii cu problematică teroristă activă şi din datele pe care noi le-am obţinut şi s-a stabilit că cei în cauză au sprijint inclusiv financiar prezenţa în România a unor persoane cu atitudine radicală”, a spus purtătorul de cuvânt al SRI, la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here