Cancerul l-a răpus înainte de liberare. Fostul consilier al lui Sorin Frunzăverde, mort în pușcărie

Condamnat pentru infracțiuni de corupție, fostul consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a murit vineri dimineață, în Penitenciarul Jilava, de leucemie. Horia Vădrariu solicitase instanței eliberarea din pușcărie, dar cererea urma să fie analizată de magistrații Tribunalului Timiș abia în 21 septembrie, scrie Expressdebanat.ro.

 

Familia lui Horia Vădrariu așteaptă rezultatele autopsiei și raportul medicilor legiști pentru a se convinge dacă a fost tratat corespunzător.

 

Horia Vădrariu a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la trei ani de închisoare cu executare pentru că a intermediat o mita oferită de soția unui polițist de frontieră din Moldova Nouă unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Curtea de Apel Timișoara i-a redus în luna februarie a acestui an pedeapsa la doi ani, dar i-a adăugat un rest de 475 de zile rămas de executat dintr-o altă condamnare, suferită pentru infracțiuni la Legea CEC-ului.

 

„Ultima dată am vorbit cu el a fost după pronunțarea Curții de Apel, când i s-a redus pedeapsa cu un an. Era foarte bucuros. Mi-a spus că vrea să execute cât mai repede pedeapsa. Teoretic putea amâna executarea pedepsei, pentru că bolile de care suferea sunt incurabile și nu puteau fi tratate în regim de detenție. Suferea de cancer. Am înțeles de la fiul său că a murit de leucemie. A stat timp de vreo trei săptămâni la Clinicile Noi din Timișoara, s-a întors în penitenciar, i-a fost tot mai rău și l-au mutat la Penitenciarul Jilava, acum vreo două săptămâni. Ieri, fiul lui a primit un telefon fiind anunțat despre deces”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

 

Starea de sănătate tot mai precară l-a determinat pe Horia Vădrariu să ceară instanței de judecată întreruperea executării pedepsei. Solicitarea a fost înaintată în 26 iulie Judecătoriei Timișoara. În 10 august a fost admisă însă excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Timişoara, invocată din oficiu de judecătorul delegat cu executarea, astfel că a fost declinată competenţa de soluţionare a cererii de întrerupere a executării pedepsei în favoarea Tribunalului Timiş.

 

Discutarea cererii de întrerupere a pedepsei primise termen la Tribunalul Timiș la 21 septembrie.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here