Zeci de instanțe și parchete din România au intrat în grevă din cauza discriminărilor salariale

Zeci de instanțe și parchete au intrat, luni după amiază, în grevă din cauza discriminărilor salariale, magistrații cerând Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la existența unui conflict între puterile statului. În replică, Raluca Prună a precizat că a luat act de informațiile din presă privind protestele de la nivelul unor instanțe și că va lua legătura cu ministrul Muncii pentru a se discuta cu cei aflați în grevă despre revendicările lor.

 

Judecători și procurori din România au intrat, luni după-amiază, în grevă, acuzând discriminarea salarială din rândul magistraților și modul discreționar în care sunt efectuate schemele de personal din interiorul instanțelor și parchetelor, scrie Luju.ro.

 

Magistrații cer, în principal, Guvernului Cioloș să adopte memorandumul privind Justiția, dar și să emită o ordonanță de urgență pentru înlăturarea inechităților salariale din sistemul justiției.

 

În același timp, judecătorii și procurorii au făcut apel la CSM să sesizeze CCR cu privire la existența unui conflict între puterile statului.

 

De asemenea, magistrații cer demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, aceștia anunțând că, în cazul în care Guvernul nu înțelege să soluționeze rapid aceste solicitări, formele de protest vor escalada.

 

În total, 51 de judecătorii, tribunale și curți de apel, printre care și Curtea Militară de Apel București, și 18 parchete au intrat, luni după amiază, în grevă.

 

 „Politica salarială se face de către Ministerul Muncii. Iau act de informațiile din presă cu privire la proteste la nivelul instanțelor. Voi lua legătura cu ministrul Muncii pentru ca ministerul să discute cu cei aflați în protest despre revendicările lor”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Raluca Prună.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here