Derută în rândul sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar ieşean. USLIP Iaşi s-a spart în două!

Foto: Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi

Unul dintre cei doi co-preşedinţi al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Mirel Pristavu, a decis să demisioneze şi să înfiinţeze un alt organism sindical, numit Sindicatul din Învăţământ “Spiru Haret” – Paşcani.

„Este o decizie a colegului nostru, alături de alţi doi membri ai conducerii sindicatului, respectiv Dan Bârgăoanu şi Gheorghe Vlădeanu. Important este că demisia domniei sale este un act izolat şi o decizie personală. Deja avem semnale importante din rândul colegilor noştri din zona Paşcani – Târgu Frumos, care sunt alături de noi. Mai mult nu pot comenta şi nu pot decât să-i urez succes în tentativa domniei sale de a încerca să-şi rezolve problemele pe drumul pe care l-a ales”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi. 

 

„Este adevărat că mi-am dat demisia din toate funcţiile pe care le-am ocupat la nivel de conducere a USLIP. Vreau să vă spun că discuţii pe acest subiect au fost încă de duminică, 19 mai 2013, într-o şedinţă purtată cu liderii din zona judeţului pe care o reprezint! Având în vedere faptul că oamenii din această zonă, respectiv: Paşcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Hârlău au reproşat faptul că nu sunt bine reprezentaţi, am decis să activăm un sindicat care există încă din anul 2010”, a lămurit situaţia Mirel Pristavu, co-preşedintele demisionar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here