Fosta soție și părinții lui Bogdan Olteanu, audiați la DNA

Continuă audierile în dosarul lui Bogdan Olteanu. Părinții și fosta soție a fostului viceguvernator al BNR au ajuns luni dimineață la DNA pentru a fi audiați ca martori.

 

Ecaterina și Dănuț Olteanu, dar și fosta soție Cristina Andone, vor fi audiați ca martori. La începutul lunii, Instanţa Supremă a decis că Bogdan Olteanu nu are voie să discute cu aceștia.

 

Săptămâna trecută au avut loc audieri în același dosar. Deputații Dan Motreanu și Octavian Popa au fost adudiați și ei ca martori.

 

Fostul guvernator al BNR a fost eliberat din arestul preventiv pe 1 septembrie. El va fi cercetat în dosarul de trafic de influenţă de un milion de euro în arest la domiciliu. Fostul viceguvernator al BNR a reuşit să îi convingă pe magistraţi să înlocuiască detenţia, după ce prima instanţă hotărâse prelungirea arestului preventiv.

 

Procurorii spun că Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

 

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here