Director din Ministerul Fondurilor Europene, acuzat de corupție și conflict de interese. Au fost sesizați procurorii DNA

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul Iuliei Ioana Baz, director la Direcţia Management Financiar AM POS CCE din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, pe care o acuză de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi conflict de interese penal.

 

Iulia Ioana Baz este acuzată de ANI că a semnat listele de verificare a achiziţiilor publice pentru două societăţi comerciale care au încheiat contracte, în calitate de beneficiar, cu S.C. RomActiv Business Consulting S.R.L, în calitate de consultant, societate în cadrul căreia aceasta a avut contract de muncă în ultimii 5 ani, rezultând astfel indicii privind posibilă săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. Valoarea celor două contracte de achiziţii publice a fost în cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

 

De asemenea, ulterior numirii acesteia în funcţia publică, Ministerul pentru Societatea Informaţională, în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, a încheiat un contract de finanţare cu S.C. European Funds Înveşt S.R.L., societate la care Iulia Ioana Bâz a deţinut funcţia de administrator şi pentru care a întocmit o serie de documente care au stat la baza încheierii contractului.

 

(Sursa: HotNews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here