Primele suspiciuni de West Nile în România. Pacienţii sunt monitorizaţi de medicii specialişti

Au apărut primele suspiciuni de meningită West Nile în România de la debutul sezonului cald.

Potrivit şefului Serviciului Supraveghere Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreea Gavrilescu, este vorba despre o gravidă de 25 de ani şi un bărbat de 55 de ani din Brăila.

Au apărut primele suspiciuni de meningită West Nile în România de la debutul sezonului cald, scrie replicaonline.ro. Este vorba despre o gravidă de 25 de ani şi un bărbat de 55 de ani din Brăila, a declarat, dr. Andreea Gavrilescu, şeful Serviciului Supraveghere Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

Pacienţii sunt monitorizaţi de medicii specialişti. Probele biologice recoltate de la cei doi pacienţi au fost trimise spre investigare la Institutul Naţional Cantacuzino pentru stabilirea exactă a diagnosticului. Cazurile au fost supicionate în data de 13 mai.

Este vorba despre o gravidă de 25 de ani din mediul rural şi un bărbat de 55 de ani din mediul urban. Ambii pacienţi au recunoscut că au fost înţepaţi de ţânţari.

Specialiştii sfătuiesc populaţia să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice de îndepărtare a ţânţarilor. Totodată, se recomandă împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în locuinţe utilizând mijloace mecanice (plase la ferestre) sau substanţe chimice şi îndepărtarea din jurul locuinţelor a recipientelor cu apă stătută. Afla mai mult pe realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here