După șase ani, Spitalul Sf. Spiridon cere bani pentru spitalizare victimei unui accident

Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a chemat la bară soceitatea de asigurări Astra pentru plata spitalizării victimei unui accident rutier petrecut în martie 2011

Unitățile spitalicești ieșene care acordă îngrijirile de urgență în cazul victimelor rezultate din accidentele rutiere se îndreaptă tot mai des împotriva societăților de asigurare-reasigurare, pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare. Recent, conducerea Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Spiridon” a acționat în judecată Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra, pentru plata cheltuielilor de spitalizare în valoare de 1.000 de dolari, ale unui bolnav, victima unui accident rutier petrecut în primăvara lui 2011. Într-o plângere adresată Judecătoriei Iași, șefii Spitalului Sf. Spiridon le cer magistraților să-i oblige pe reprezentanții Astra, firmă aflată în prezent în faliment, la plata sumei de 3.353,43 de lei, plus cheltuieli de judecată. În prezent, Astra este reprezentată în justiție de lichidatorul judiciar KPMG Restructuring SPRL. Neînțelegerile dintre conducerea Spitalului Spiridon și Astra se datorează unei datorii de aproximativ 1.000 de dolari, sumă pe care ar fi trebuit să o plătească victimei, drept îngrijiri medicale, un șofer vinovat de producerea unui accident de circulație.

1.000 de dolari cheltuieli de spitalizare

Evenimentul rutier a a avut loc în ziua de 18 martie 2011, pe raza localității Gîștești-Pașcani. În timp ce se afla la volanul mașinii VW Golf, cu nr de înmatriculare SV-03-VYU, pe DN 28 A, șoferul Dan Mleșniță s-a angajat în depășirea unui vehicul de mare tonaj, inițiind manevre fără a se asigura legal. În condițiile în care a schimbat direcția de mers și a trecut pe banda pe care circula regulamentar autoturismul Ford Escort, condus de Vasile Cojocaru, suceveanul a intrat în coliziune puternică cu mașina lui Cojocaru, accidentându-l grav pe acesta și proiectându-l în șanțul de pe marginea drumului. Impactul a fost deosebit de puternic, victima fost transportată de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, cu leziuni grave la ambele picioare, iar apoi la Spiridon. Aici, Vasile Cojocaru a fost internat la Secția Ortopedie-Traumatologie și, potrivit foii medicale, a avut  nevoie de aproape 80-90 de zile de îngrijiri medicale.  La data producerii accidentului rutier, șoferul din Suceava, Dan Mleșniță era asigurat la Astra SA, cu poliță de răspundere civilă auto (RCA). În cursul procesului penal care a urmat, Mleșniță și-a recunoscut fapta însă justiția nu l-a obligat să-i plătească și cheltuielile de spitalizare victimei pe care a accidentat-o grav. La final, reprezentanții Spitalului Spiridon s-au considerat nedreptățiți pentru simplul fapt că nu au primit nici un leu daune reprezentând cheltuielile de spitalizare efectuate timp de 3 luni de zile, pentru medicația și îngrijirea lui Cojocaru.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here