România, atacată virulent de un deputat de dreapta francez: „Ce aveţi de gând să faceţi pentru a pune punct comportamentului unui stat fără scrupule care ia banii contribuabililor europeni şi ne exportă săracii săi?"

România este un stat fără scrupule care iroseşte banii europeni pentru politici de incluziune a romilor, continuând să îi exporte pe aceşti amărâţi în Franţa, unde Republica este neputincioasă în faţa unui val intolerabil de imigranţi, este acuzaţia unui deputat francez, fost secretar de stat al afacerilor europene, potrivit unui transcript al sesiunii de întrebări susţinută săptămâna trecută de guvernul francez în Adunarea Naţională.

Pierre Lellouche, deputat din partea UMP (partid de opoziţie), a descris, într-o interpelare adresată ministrului francez de Interne, Manuel Valls, problema „intolerabilă” a imigranţilor romi de origine română şi bulgară din Franţa, odată cu ultimul val de extindere a Uniunii Europene.

În prezent, a declarat politicianul francez, citat de gandul.info, sunt 30.000 de astfel de persoane, care merg dintr-o tabără de imigranţi într-alta. „Astfel de familii şi, deseori, copiii lor cad în mâinile unor grupări mafiote, care câştigă sute de milioane de euro exploatându-i”. Mai departe, aceşti imigranţi originari din România şi Bulgaria ajung să se prostitueze şi să îi jefuiască pe francezi şi pe turişti.

„Confruntaţi cu aceste probleme, drepturile noastre sunt fără valoare, pentru că este vorba despre cetăţeni europeni. Aşadar, libertatea de circulaţie. Dreptul de şedere de trei luni nu este verificat, bineînţeles, iar minorii nu pot fi pedepsiţi. Pe scurt, Republica este neputincioasă”, i-a transmis Pierre Lellouche ministrului francez de Interne, căruia i-a cerut detalii despre planul de acţiune al Guvernului în această problemă.

Tot el spune că principala cauză se află în ţările de origine ale emigranţilor: „România şi Bulgaria primesc – atenţie! – 20 de miliarde de euro de la contribuabilii noştri pentru a integra aceste populaţii rome. Astfel, întrebarea mea este simplă: Ce veţi face pentru a pune punct nepăsării Comisiei Europene? Doamna Reding (vicepreşedinte al Comisiei şi comisarul pentru Justiţie, n.red.) ne dă lecţii de morală. Ce aveţi de gând să faceţi pentru a pune punct comportamentului unui stat fără scrupule care ia banii contribuabililor europeni şi ne exportă săracii săi?„, l-a întrebat Lellouche pe ministrul francez de Interne.

Înainte de a-i răspunde, Valls l-a criticat pe fostul secretar de stat al afacerilor europene, declarându-se „uimit” şi „siderat” faţă de felul în care Lellouche a jignit Comisia şi un stat membru al Uniunii Europene.

„Dosarul rom, ca multe alte dosare, a fost moştenit de noi (socialiştii, n.red.), pentru că voi (n.r.: opoziţia de centru-dreapta) nu aţi reuşit să îl rezolvaţi, din cauza discursului stigmatizant referitor la această populaţie”, şi-a început ministrul Valls răspunsul.

„Există un dialog cu autorităţile române şi cu Comisia Europeană, pentru că, da, la acest nivel trebuie să se găsească soluţii. Este nevoie de timp, de implicarea tuturor părţilor, de fermitate”, a mai răspuns Manuel Valls, citat de Gândul, după care şi-a încheiat intervenţia cum a şi început-o: cu un atac la adresa adversarilor politici care i-au precedat la conducerea Franţei: „pe acest subiect, aveţi un bilant dezastruos. Nu sunteţi deloc credibili la nivel european, în timp ce noi chiar acţionăm în această privinţă”.

 

Ministrul de Interne francez estimează că în Hexagon sunt aproximativ 15.000 de emigranţi de etnie romă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here