Rușine! Chirurgul Botez, executat silit de amante pentru pensie alimentară

În urmă cu circa o lună chirurgul Paul Botez a fost nevoit să-i plătească Elenei Sînzianu, o femeie căreia i-a făcut un copil, aproape 20.000 euro reprezentând pensie de întreținere  Carmen Grierosu, actuala amantă a lui Botez l-a dat în judecată zilele trecute, solicitând de asemenea o pensie de întreținere

„Botez are copii prin tot orașul”, le spunea jurnaliștilor 7 Est, Carmen Grierosu, amanta lui Botez, în urmă cu câteva lui. Este evident că afirmația este puțin exagerată însă un lucru este cert, Botez iubește banii și pentru a câștiga cât mai mulți a fost la un pas să intre în pușcărie. Dar, a iubit și femeile, iar acum a venit vremea să plătescă.

Deocamdată, două femei au recunoscut că au fost amantele chirurgului ortoped Paul Botez de la Spitalul de Recuperare din Iași. Este vorba despre Elena Sînzianu, o fost pacientă care l-a cunoscut pe Botez în timpul unei intervenții la picior, și Carmen Grierosu, asistentă șefă la unitatea medicală menționată. În urmă cu circa o lună, Paul Botez a fost nevoit să-i plătească Elenei Sînzianu suma de 78.000 lei, reprezentând pensie de întrețiere restanță pentru copilașul Paul Sînzianu și cheltuieli de judecată. La începutul anului acesta, femeia a obținut o sentință definitivă și irevocavbilă care atestă, și în baza unui test ADN, că Botez este tatăl copilului iar de asemenea chirurgul este obligat să-i plătească lui Paul Sînzianu o pensie de întreținere reprezentând o șesime din salariu până când băiatul va împlini 18 ani. După ce a obținut sentința judecătorească, Elena Sînzianu s-a și prezentat cu un executor judecătoresc la Spitalul de Recuperare, solicitând să se pună în aplicare decizia judecătorilor. În ceea ce privește suma restantă, adică 78.000 lei, pensie de întreținere de la data  în care a fost deschis procesul și până luna trecută când Botez i-a plătit femeii primii bani.

Cealaltă amantă are vilă, dar vrea și pensie de întreținere

De asemenea, în urmă cu circa o lună, Paul Botez a fost dat în judecată de actuala amantă, Carmen Grierosu, dar și de fiul acesteia, Matei Christian Paul Botez. Atât Matei Christian cât și Carmen Grierosu le cer magistraților să-l oblige pe Paul Botez la plata unei pensii de întreținere. Asta în condițiile în care lui Carmen Grierosu, Botez i-a ridicat și o vilă în comună Bârnova. Vila acestei amante se află în satul Bârnova, din localitatea cu același nume, undeva în spatele vechiului castel Sturdza, pe strada Cezar Petrescu la numărul 17.

Vila are o suprafață la sol de 203 metri pătrați și este construită pe trei etaje. În declarația de avere din anul 2015, Carmen Grierosu susține că vila are o suprafață utilă de numai 180 de metri pătrați, însă se poate constata cu ochiul liber că aceasta este mult mai mare. Localnicii l-au văzut de foarte multe ori pe Botez în timp ce intra în curtea acestei case. Botez a recunoscut „aproape” oficial că această casă este construită din banii săi. Astfel, în momentul în care a fost prins în flagrant luând șpagă, Botez le-a spus procurorilor că ține frecvent anumite sume de bani în birou pentru a plăti lucrări de la vila amantei.

“Am fost întrebat dacă am și alte sume de bani în birou. Din seiful personal am scos o sumă de bani nu știu în ce cuantum o mare parte din aceasta aparținându-i asistentei șefe Grierosu Carmen. Din această sumă, 5.000 – 10.000 euro îmi aparțineau și îi păstram pentru a efectua plăți. Precizez faptul că am un copil cu Grierosu Carmen și suma de bani urma a fi folosită pentru a plăti construcția unui imobil deținut de aceasta. Grierosu Carmen are rude în străinătate care cred că i-au dat acești bani”, a declarat Paul Botez în fața procurorilor după ce a fost prins în flagrant.

Paul Botez nu a răspuns apelurilor telefonice efectuate de jurnaliștii 7Est care doreau astfel să-i ceară un punct de vedere legat de decizia amantelor de a se adresa justiției pentru a obține pensie de întreținere.

Condamnat pentru șpagă

În luna aprilie a acestui an, Paul Botez a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Iași la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Paul Botez a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași după ce a fost prins în flagrant luând mită de la Neculai Atudorei. Botez i-a cerut lui Atudorei suma de 5.000 lei pentru a-l opera. După organizarea flagrantului polițiștii au găsit în biroul lui Botez o adevărată avere. În total, au fost găsite sumele de 44.000 de euro, 65.000 de lei şi 2.500 de dolari. În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate jurnaliștilor 7 Est, Neculai Atudorei a povestit că l-a auzit personal pe Botez în timp ce îi cerea unui alt pacient să-și vândă casa pentru a-i aduce șpaga de 5.000 lei pe care i-o cerea pentru a-l opera. De altfel, la dosarul penal prin care Botez a fost trimis în judecată pentru luare de mită se află și mărturiile altor bătrâni care au spus că chirurgul de la Recuperarea le-a cerut șpagă pentru a-i opera.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here