Vocea Rusiei mai aruncă o fumigenă: OMAR HAYSSAM A FOST EXTRAS DIN IRAK

Modul în care Omar Hayssam a ajuns în ţară este un mister, chiar dacă de la preluarea acestuia de către autorităţile române au trecut şase zile. Vocea Rusiei vine cu o nouă ipoteză în cazul prinderii lui Hayssam.

 

O nouă variantă a apărut în privinţa modului în care Omar Hayssam, condamnat la închisoare pentru terorism, după ce a fost implicat în răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în 2005, a ajuns în custodia autorităţilor române. Potrivit Vocea Rusiei, Hayssam a fost preluat dintr-o închisoare din Irak.

„Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România”, a declarat Ahmed Daua, directorul agenţiei de presă de stat din Siria, pentru Vocea Rusiei.

Totuşi, această informaţie era necunoscută de un general din cadrul forţelor armate siriene, citat de Vocea Rusiei.

„Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Hayssam”, a afirmat generalul Hasan Hasan.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40. În cursul zilei de marţi, Hayssam a fost transferat la Penitenciarul Rahova.

 

(Sursa: rtv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here