VEȘTI BUNE! Un nou aparat de radioterapie la Institutul de Oncologie (VIDEO)

Acces mai ușor la tratament pentru bolnavii de cancer. La Institutul Regional de Oncologie din Iași  este funcțional încă un aparat de radioterapie. Sistemul a primit avizul pentru iradierea pacienților, iar primele tratamente încep săptămanâ viitoare. Timpul de așteptare al bolnavului se reduce, astfel, la jumătate.

 

Institutul Regional de Oncologie a primit avizul pentru încă un accelerator de particule. Aparatul va funcționa în paralel cu cel vechi, preluat de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

 

Posililitatea de acces la două aparate va reduce la jumătate timpul de așteptare până când bolnavul intră la radioterapie. Adică, în loc de 3 luni, listele de așteptare ar fi reduse la cel mult o lună și jumătate.

 

Rămâne totuși problema personalului. Institutul de Oncologie are doar trei medici activi în acest moment pe radioterapie și cinci fizicieni. Numărul este insuficient, având în vedere că sunt două puncte de radioterapie și sute de pacienți.

Pentru perioade scurte, se lucrează cu medici de împrumut. Un al treilea accelerator așteaptă să fie disponibil în scurt timp.

 

În fiecare zi cel puțin 80 de pacienți trebuie să facă ședința de radioteraie pentru tratarea cancerului.

 

 {flvremote}http://iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/07_iulie/10/Stire_acces_la-radioterapie_A.flv{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here