Vești bune pentru medici! Venituri mai mari pentru REZIDENȚI, dar nu din salarii

Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, a precizat că lucrează la un proiect alături de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru ca rezidenţii să primească bani mai mulţi, dar sub formă de bursă şi nu salarii.

 

“Lucrăm la un proiect pentru salarizarea rezidenţilor. Nu solicităm suplimentări de buget ci să-i cheltuim eficient. Rezidenţii sunt îndrumaţi de cadre din universitate, ei pot fi consideraţi studenţi. Bursa ar putea să ajungă până la 1100 de lei. Presupune o creştere cu 30-35% din cât primeşte acum. Lucrez cu ministrul Eugen Nicolăescu la acest proiect.”, a precizat Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, la Realitatea Tv.

 

„Asităm la o premieră națională. Puterea susține o inițiativă a opoziției. Apreciez faptul că echipă guvernamentală a ajuns să vadă necesitatea creșterii salariilor rezidenților și să-mi susțină inititativa legislativă ce prevede posibilitatea transformării salariilor rezidenților în burse pentru a crește veniturile rezidenților și a stimula ținerii medici să rămână în țară”, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru.

 

(Sursa: dcnews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here