Un pedofil francez a cumpărat cu 100.000 de euro o adolescentă din Bihor pentru plăceri sexuale. Vânzător a fost chiar unul dintre părinţi

Foto: Charles Fejto

Mama tinerei de 14 ani şi cetăţeanul francez Charles Fejto au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de minori

Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, cei doi sunt acuzaţi că au negociat vânzarea minorei în decembrie 2010, când cetăţeanul francez a plătit mamei minorei 34.000 de euro avans, anunţă ebihoreanul.ro.

Procurorii îl acuză pe francez, fondator al ASPECA, o renumită organizaţie internaţională pentru protecţia copilului aflată sub tutela ONU, că a plătit 100.000 euro pentru o adolescentă din municipiul Salonta, pe care a cumpărat-o chiar de la mama acesteia, Kozma Ildiko, de 44 de ani, cu scopul de a o exploata sexual împreună cu prietenii săi apropiaţi. Ulterior, pedofilul a procurat o carte de identitate falsă pe numele fetei, ca să o poată scoate din România şi apoi din Ungaria.

„Pe 31 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, inculpaţii Charles Fejto şi Kozma Ildiko au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să o scoată pe minora din România, având asupra lor o carte de identitate pe numele minorei şi din care rezulta că aceasta este născută la data de 19 ianuarie 1993 – având vârsta de peste 18 ani”, se specifică în comunicatul citat de ebihoreanul.ro.

Conform informării, Charles Fejto este cunoscut cu antecedente penale pentru două fapte de viol comise în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 1998, asupra unor minore de 15 ani în Cambodgia, fiind condamnat, la data pe 2 iulie 2004, de Tribunalul de Mare Instanţă din Paris la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare.

Ancheta a pornit la sesizarea poliţiştilor de frontieră care îl prinseseră pe cetăţeanul francez Charles Fejto în timp ce încerca să iasă din ţară prin Salonta însoţit de adolescentă pentru care a prezentat acte de identitate falsificate ce atestau că aceasta ar fi majoră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here