Coreea de Nord se joacă iar cu racheta. A fost testat un proiectil cu rază scurtă de acţiune.

Regimul de la Phenian a testat, astăzi, o rachetă cu rază scurtă de acțiune. Testul a avut loc la scurt timp după ce Coreea de Sud a anunţat că se aşteaptă la noi lansări de rachete.

„Coreea de Nord a lansat din nou un proiectil de rază scurtă care pare să fie un KN-02, sol – sol. Încercăm în acest moment să aflăm ce fel de proiectil a fost şi care sunt intenţiile Nordului. Se pare că Nordul încearcă să reînnoiască tensiunile militare din Peninsula Coreeană”, a declarat un oficial militar sud-coreean, citat de agenția de presă Yonhap.

Lansarea rachetei nord-coreene a avut loc după ora locală 11.00, de pe coasta de est a Coreii de Nord, și a zburat aproape 120 kilometri în direcţia nord-est, înainte de a cădea în mare.

Testul de astăzi vine în contextul în care Coreea de Nord a lansat, sâmbătă și duminică, patru rachete cu rază scurtă de acţiune, de pe coasta de est spre Marea Japoniei, în cadrul unor manevre militare.

Deşi rachetele aveau rază scurtă de acţiune, l-au determinat pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, să-și exprime îngrijorarea. „Secretarul general ONU rămâne preocupat de provocări şi tensiuni în peninsula coreeană, mai ales date fiind riscurile unui calcul greşit şi unei escaladări periculoase”, a declarat ieri purtătorul său de cuvânt al ONU Martin Nesirky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here