Tratament pentru HIV şi TBC

Pacienţii cu tuberculoza infectaţi şi cu HIV au pus medicii în alertă .La Iaşi se stabilesc noi tratamente comune.

Bolnavii de tuberculoza infectaţi şi cu HIV pun în alertă lumea medicală. Specialişti din ambele domenii s-au reunit la Iaşi pentru a stabili o metodă de tratament pentru cei care au aceste afecţiuni simultan. Numărul cazurilor creşte de la an la an. Cele două boli au răpus anul trecut 35 de persoane, la Iaşi.

O persoană seropozitivă care se îmbolnăveşte şi de tuberculoza devine de două ori vulnerabilă. Acelaşi corp lupta cu două boli grave. În ultima vreme cele mai multe cazuri cu afecţiune dublă au fost depistate la persoane diagnosticate deja cu tbc.

Medicii specialişti în ambele afecţiuni încearcă să găsească cele mai eficiente tratamente pentru ambele boli. În evidenţele Centrului Regional HIV-SIDA de la Iaşi sunt 29 de pacienţi care au şi tuberculoza pulmonară. Este foarte important că boala să fie depistata la timp.

Problema cea mai mare la aceste cazuri este găsirea unui tratament potrivit pentru ambele boli. Doctorii ieşeni pun la cale tratamentul împreună cu specialişti din Capitală.

În acest moment, din toată zona Moldovei sunt diagnosticate cu HIV peste 1.300 de persoane. Anul trecut la Iaşi au murit 35 de persoane care aveau HIV dar şi TBC. 

 

Daniela Fronea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here