UPDATE. Teroristul de la Iași NU AVEA DISCERNĂMÂNT când a vrut să se arunce în aer. Aceasta este concluzia specialiștilor (VIDEO)

UPDATE

Comisia de specialiști a stabilit, în urmă cu puțin timp, că Oliver Stan nu avea discernământ în momentul în care a încercat să se arunce în aer într-un amfiteatru plin de studenți și profesori universitari. Drept urmare, teroristul de la Iași va fi internat într-o secție de psihiatrie sub supraveghere atentă.

 
Oliver Stan, atentatorul care a încercat să se arunce în aer, în Amfiteatrul P6 al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Iaşi, a ajuns, pentru a patra oară, în faţa comisiei de expertiză alcătuită din medici de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași.

 

Specialiştii spun că bărbatul, diagnosticat cu schizofrenie, este un caz complex și greu de analizat. Ei doresc să afle dacă pacientul avea sau nu discernământ în momentul în care a încercat să declanșeze bomba aflată asupra sa şi doresc să fie siguri atunci când vor pune diagnosticul definitiv.

 

Din acest motiv, medicii nu s-au pronunțat la prima întâlnire cu Oliver, ci au solicitat să-l vadă pe parcursul a mai multor săptămâni. În plus, membrii comisiei au solicitat medicilor curanţi de la Spitalul Socola ca pacientul să nu primească nici un fel de medicaţie, pentru a observa mai bine reacțiile subiectului.

Dacă se va stabili că Oliver Stan avea discernământ, acesta va ajunge imediat în arestul poliţiei. Dacă, însă, se va dovedi că nu era lucid în momentul comiterii faptei, Oliver Stan va fi internat într-o secție psihiatrică sub strictă supraveghere.

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/08_aug/01/asteapta_verdictul_A.flv
{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here