Orășelul în care jumătate dintre locuitori sunt AGRESORI SEXUALI

Despre Miracle Village (Satul Miracolelor), o mică localitate situată în apropierea oraşului Pahokee, din sudul statului american Florida se poate spune că nu îşi merita denumirea. Nu este vorba de niciun miracol aici, realitatea fiind chiar deprimantă: jumătate dintre locuitorii săi sunt luaţi în evidenţele poliţiei că fiind agresori sexuali.Localitatea a fost întemeiată pornindu-se iniţial de la un complex rezidenţial pentru cei care doreau să renunţe la agitaţia oraşului şi să locuiască într-un fel de comunitate rurală idilică, înconjuraţi de linişte şi vegetaţie bogată.

Cum s-a ajuns că astăzi, din cei aproximativ 200 de oameni care îşi duc viaţă aici, jumătate dintre ei să fi suferit condamnări legate agresiuni sexuale în care au fost implicaţi copii? Adevărul este scos la iveală de un reportaj recent despre respectiva comunitate prezentat de BBC. 

Potrivit legilor statului Florida, acestui gen de agresori le este interzis să locuiască în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă, unele oraşe fixând că limita de distanţa 700 de metri. De asemenea, le poate fi interzis accesul în locuri publice frecventate şi de copii, cum ar fi piscinele. Astfel de măsuri îi constrâng pe pedofili să se retragă din zonele intens populate.

Ţinând cont de o asemenea situaţie, în anul 2009, un pastor preocupat de soarta unor astfel de delincvenţi, a văzut în complexul Miracle Village un loc unde aceştia îşi pot găsi o locuinţă. La sugestia pastorului, în zona au sosit primii cu astfel de probleme. Astăzi, aproximativ 100 de persoane dintre cele care locuiesc aici (printre ei se număra doar o femeie), au suferit condamnări legate de sex cu minori, pornografie infantilă, abuz sau molestare de copii.

Ce au de spus ceilalţi locuitori în legătură cu pedofilii? Edgar Walford, un localnic care s-a instalat aici înaintea apariţiei acestora, spune că „localitatea este liniştită, nimeni nu deranjează pe nimeni”. Însă bărbatul are şi un regret: copiii lipsesc din zonă.

Mulţumiţi par a fi şi cei certaţi cu legea care s-au refugiat aici. Christopher Dawson, 22 de ani, condamnat pentru abuz sexual asupra unei minore, are interdicţie de a mai aborda persoane sub 18 ani. „Chiar dacă mi s-a pus eticheta de agresor sexual, nu sunt un monstru. Am comis o greşeală şi îmi asum consecinţele. Mă simt în securitate aici, la Miracle Village. Oamenii sunt cumsecade”, spune tânărul.

Jerry Youmans, cel care se ocupă cu administrarea unei părţi a complexului rezidenţial din zonă, spune că se primesc între 10 şi 20 de cereri pe săptămână din partea unor potenţiali locatari. Condamnat şi el pentru agresiune sexuală, bărbatul susţine însă că se face o triere a cererilor, evitându-se cei cu trecut violent şi care au probleme cu drogurile pentru a fi protejaţi cei care locuiesc deja aici.

În Miracle Village, cei care au suferit condamnări au posibilitatea de a face psihoterapie sau de a participa la slujbe şi întruniri religioase, în acest fel urmărindu-se reabilitarea lor.

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here