Spitalul de Neurochirurgie pregătit sa preia bolnavii de coronavirus

În vederea unei intervenții coerente și susținute cu scopul stopării contaminării cu virusul Covid-19 în județul nostru, sunt în permanență legătură cu reprezentanții unităților medicale din subordinea Consiliului Județean. Astfel, este important de știut că Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” este pregătit să spitalizeze până la 54 de pacienți în stare gravă, infectați cu coronavirus, în cazul în care Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu va mai face față numărului de bolnavi cu această patologie.

Pe secția de Terapie Intensivă sunt pregătite 16 paturi complet dotate și utilate, iar dacă se va impune, numărul acestora va fi suplimentat. Mai mult, la unitatea medicală s-am decis sistarea activității medicale de tip ambulatoriu, iar urgențele din teritoriu vor fi procesate doar dacă acestea nu pot fi rezolvate în unitățile medicale de unde provin.

Toate spitalele din subordinea CJ au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea infecției cu coronavirus, înăsprind triajul epidemiologic la internarea în unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here