Primăria vrea să demoleze o bucată din Carrefour Tătărași

Primăria Municipiului Iași împreună cu Poliția Locală cer judecătorilor să încuviințeze demolarea unei bucăți din supermarketul Carrefour Expres din Tătărași.  Municipalitatea le cere magistraților să-i oblige pe cei de la Carrefour să desființeze construcția abuzivă din interiorul imobilului și să  readucă spațiul la forma inițială, așa cum a fost prevăzut în autorizația de construire.  Motivul acțiunii Primăriei îl reprezintă efectuarea de către societatea Artima a unor lucrări fără autorizație de construire pentru amenajarea unui magazin Carrefour Express. Toată povestea a început în noiembrie 2018, în momentul în care Poliția Locală a verificat stadiul unor lucrări de amenajare efectuate în interiorul magazinului din Tătărași. Polițiștii locali au descoperit că au fost făcute mai multe schimbări de destinație a spațiilor interioare și exterioare. Astfel, parcarea magazinului a fos transformată în depozit,  iar liftul de mărfă ar fi fost instalat în mod ilegal, prin crearea unui spațiu-gol în planșeul subsol-parter.  Deoarece aceste modificări și lucrări nu erau prevăzute în autorizația de construire eliberată de Municipalitate,  Carrefour a fost sancționată cu suma de 2.000 de lei.

 

Intrare în legalitate sau demolare

 

Totodată,  Poliția Locală Iași a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, în caz contrar aducerea imobilului la forma autorizată, respectiv demolarea amenajărilor ilegale construite atât în interiorul, cât și în exteriorul magazinului Carrefour Expres. Ulterior, oficialii Primăriei Iași, prin intermediul Direcției Arhitectură și Urbanism – Serviciile Autorizare Construcții,  au transmis celor de la Carrefour mai multe notificări în care le-au solicitat să respecte autorizația de construcție emisă inițial, dar proprietarii magazinului, compania Artima, nu s-a conformat.

” Instanța să stabilească expres un termen limită de executare a măsurilor dispuse”

 

Având în vedere refuzul Artima de a da curs dispozițiilor Poliției Locale, s-a decis solicitarea intervenției judecătorilor.  ”Adresăm rugămintea ca instanța să stabilească expres un termen limită de executare a măsurilor dispuse în plan judiciar, cu încuviințarea ca, în cazul nerespectării termenului limită stabilit, măsurile impuse să fie duse la îndeplinire prin grija primarului, și cu sprijinul organelor de poliție. Toate cheltuielile urmează să fie suportate de către debitorul culpabil. Sunt întrunite în mod clar elementele unei contravenții continue. Au fost efectuate lucrări și amenajări de către SC Artima SA, fără a deține autorizație de construire” au explicat juriștii Municipalității în cererea depusă la instanță.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here