Percheziţii la 4 clanuri interlope din ţară

Marţi dimineaţă anchetatorii au început o serie de 40 de percheziţii la locuinţele membrilor a patru clanuri interlope acuzaţi de şantaj şi cămătărie.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au început percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa, la membrii clanurilor „Caran”, „Duduianu”, „Vancică” şi „Rinu”, suspectate de cămătărie, şantaj, spălare de bani şi tâlhărie, după cum a anunţat Poliţia.

Persoanele căutate de anchetatori ar fi împrumutat sume mari de bani, de nivelul miilor, zecilor şi chiar sutelor de mii de euro, mai multor persoane împătimite de jocuri de noroc, de cele mai multe ori dobânda cerută fiind mai mare decât împrumutul. În cazul în care banii nu erau restituiţi la timp, suspecţii treceau la ameninţări şi violenţă.

La percheziţii participă 15 procurori, peste 400 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, SIAS – IGPR, IPJ Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.

„Suspecţii sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, existând şi indicii că deţin arme de foc şi muniţii”, precizează Poliţia Română.

Cercetările sunt făcute de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, IGPR – Direcţia Investigaţii Criminale şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here