Prințesa războinică, în pantofi cu toc și cu mușchii încordați

Nici cal, nici măgar. Așa ar spune cârcotașii despre bodyfitness, disciplină plasată între fitness și culturism, care însă pune un mare accent pe frumusețea și feminitatea practicantelor. Marinela Ungureanu e din București, dar e legitimată la clubul ieșean CS CFR Iași. Tânără trage din greu în sala de antrenament. Se pregătește pentru campionatele naționale din toamnă.

 

Pentru trup și minte

Marinela Ungureanu a început să practice fitness-ul în 2005. Patru ani mai târziu a decis să o facă organizat, pentru performanță. “Am luat totul ca pe o provocare, o curiozitate. într-un timp foarte scurt a devenit un mod de viață. Practicarea oricărui sport te face mai puternic, mai ambițios, mai sănătos. Fitness-ul îți oferă libertatea de a-ți elibera gândurile, de a-ți păstra o stare bună atât fizic cât și psihic și o stare impecabilă de spirit”, spune sportiva. Marinela Ungureanu a fost multiplu medaliată la Campionatul Național Master-Bodyfitness și la Campionatul Național Senioare-Bodyfitness.

 

Moment de cumpănă

Bucureșteancă get-beget, Marinela Ungureanu afirmă că a ajuns să fie pregătită de antrenorul emerit Petru Ciorbă în urmă cu doi ani, de când este legitimată la CS CFR Iași. “Am avut o mare dezamăgire și am avut intenția de a renunța, însă am fost contactată de antrenorul Petru Ciorbă care m-a convins să continui munca”, explică Marinela Ungureanu. Deși sportiva n-a vrut să intre în detalii, antrenorul acesteia a precizat că problemele cu care se confrunta fata la clubul CSS 5 din București erau de ordin financiar și logistic.

 

“Pentru mine, ceea ce fac este un hobby. Din participarea la astfel de competiții nu câștigăm bani, ci doar diplome, medalii și recunoștință”, Marinela Ungureanu

De la distanță

Sub îndrumarea antrenorului, Marinela Ungureanu se antrenează la București. Asta din cauza distanței mari dintre Iași și București. Sportiva se antrenează patru zile pe săptămână câte două ore jumătate, iar a cincea zi este de pauză activă în care aleargă. “Se antrenează toate grupele de mușchi. Până la campionatele naționale din toamnă mai este timp. însă cu cât se apropie ziua campionatului, antrenamentele se intensifică. Marinela se antrenează la București împreună cu alte colege, iar eu o îndrum. în bodyfitness ai nevoie de un coleg de antrenament care să te ajute”, declară antrenorul emerit Petru Ciorbă.

 

Cinci mese pe zi

În ceea ce privește alimentația, Marinela spune că reginul pe care îl urmează este unul personalizat bazat pe proteine și ia câte patru – cinci mese pe zi. Cheltuielile pentru deplasările la concursurile din țară la care participă sunt suportate de clubul ieșean la care activează. “Pentru mine, ceea ce fac este un hobby. Din participarea la astfel de competiții nu câștigăm bani, ci doar diplome, medalii și recunoștință”, admite, franc, Marinela.

În acest sport contează machiajul, coafura, prestația scenică și pozarea

 

BODYFITNESS, frumusețea feminină ca aspect sportiv

Potrivit antrenorilor, acest sport este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin este pentru un aparat electronic. Un antrenament de fitness presupune o ședință de cel puțin 20 de minute de activitate dinamică, cu pauze mai mici decât în cazul culturismului. “Orice antrenament este bun dacă o faci cu regularitate. Ca și principii de antrenament pot fi enumerate încărcăturile progresiv crescătoare, principiul seriilor, antrenamentul instinctiv, antrenamentul până la epuizarea musculară, principiul confuziei musculare, adică schimbarea periodică a exercițiilor destinate unei grupe musculare sau ordinea acestora în programul de antrenament”, explică Marinela Ungureanu care este și antrenor personal de fitness.

 

Frumusețea ca aspect sportiv

în ceea ce privește bodyfitness-ul, acest sport a fost conceput ca o disciplină contrapusă bodybuilding-ului pentru a scoate în evidență frumusețea feminină ca aspect sportiv. Bodyfitness-ul este o soluție în a arăta frumusețea și feminitatea practicantelor acestei probe. în acest sport contează machiajul, coafura, prestația scenică și pozarea. Fetele defilează în pantofi cu toc și costume stilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here