Lovitură dură pentru ţeparii cartelelor telefonice

Procurorii şi poliţia au dat o nouă lovitură crimei organizate. Patru grupări infracţionale de fraudă cu cartele reîncărcabile au fost vizate de anchetatori. 22 de percheziţii domiciliare şi 20 de persoane aduse la audieri.

Procurorii de crimă organizată din cadrul DIICOT Iaşi, Galaţi, Braşov, Ialomiţa şi Harghita, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au destructurat, ieri, o grupare criminală organizată printr-o acțiune în cadrul căreia a fost operat un număr de 20 de percheziţii domiciliare şi 4 în penitenciarele din Slobozia, Galaţi, Miercurea Ciuc şi Codlea. Au fost vizate 4 grupări infracţionale de fraudă cu cartele reîncărcabile care cooperau între ele. Membrii reţelei sunau aleatoriu abonaţi ai reţelelor de telefonie mobilă şi îi convingeau să le ofere coduri de reîncarcare. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 150.000 de euro.

Astfel, astăzi, la audieriu au fost aduse 20 de persoane despre care se bănuiește că fac parte  din grupări infracţionale organizate având ca scop săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, a efectuării de transferuri neautorizate de credite valorice din conturile de telefonie mobilă, accesarea neautorizată de conturi web de administrare a posturilor telefonice urmate de transferarea de credite telefonice neautorizate, realizarea de conturi web de administrare a unor posturi telefonice fără ştiinta titularilor şi transferarea neautorizată, prin utilizarea acestora, a creditelor telefonice.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 150.000 de euro. Poliţiştii au primit 50 de plângeri de la păgubiţi, însă cred că numărul victimelor acestei reţele este mult mai mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here