Lovitură! CRISTODORESCU, CLAPON și RUSU (fost Corduneanu) – cunoscuți interlopi ieșeni – REȚINUȚI DE DNA

Trei dintre cei mai cunoscuți interlopi din Iași au fost reținuți, aseară, de procurorii anticorupție. Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) au pretins 40.000 de euro de la fiica unui fost şef din Poliţie, susţinând că pot influenţa un complet de la Curtea de Apel Iaşi pentru a o scăpa de puşcărie.

 

 

Potrivit procurorilor DNA, cei trei interlopi ar fi pretins de la Mihaela Pavăl,  fiica unui polițist, suma de 40.000 de euro. Banii au fost primiţi de la Pavăl în două tranşe, înainte ca aceasta să facă denunţ la DNA.

 

„În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Cristodorescu Tiberiu – Francisc şi Clapon Gheorghe, cu sprijinul inculpatului Rusu Gheorghe (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare (inculpată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare cu executare) suma totală de 40.300 euro, din care au primit, în două tranşe egale, suma de 40.000 euro, lăsând-o să creadă că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionatã a executării pedepsei“, a precizat DNA.

 

Anchetatorii i-au chemat pe cei trei la audieri de mai multe ori în această săptămână. Ieri, Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), însă, interlopii au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în această seară, să fie prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Tiberiu Cristodorescu, un apropiat al fraților Mararu din Piatra Neamț, este considerat unul dintre cei mai importanţi cămătari din Iaşi. Cristodorescu a fost ținta unui atentat cu bombă eşuat, în 2006, când interlopul Vasile Rodideal a vrut să-l ucidă. Gheorghe Clapon este judecat în prezent într-un alt  dosar de spălare de bani. Gheorghe Rusu este judecat și el în dosarul fraţilor Corduneanu de magistații din Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here