ÎNGRIJORĂTOR. Copiii de la Şcoala “Ion Creangă” au ajuns la spital din cauza apei de la grupurile sanitare

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a făcut public, în urmă cu o oră, raportul privind controlul efectuat la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, din cartierul Păcurari. 

Aici, la mijlocul săptămânii trecute, câteva zeci de elevi au acuzat tulburări digestive, fiind investigaţi de medici sub suspiciunea de toxinfecţie alimentară.

 

„Cu ocazia controalelor efectuate în unitate de echipele DSP, în perioda 15.05 – 17.05.2013, s-au identificat deficienţe privind normele de igienă şi nefinalizarea reparaţiilor la instalaţiile de la grupurile sanitare care reprezintă factori de risc pentru apariţia unor episoade de îmbolnăvire de tip digestiv”, se arată într-un comunicatul remis presei de către DSP Iaşi.

 

Ca urmare a acestei situaţii, Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a impus un termen pentru finalizarea lucrărilor la toate instalaţiile sanitare precum şi supravegherea respectării normelor de igienă colectivă.

 

Săptămâna trecută, elevii de la Şcoală Gimnaziala “Ion Creangă” au început să prezinte simptome de greaţă, vărsături, dureri de cap şi scaune modificate. Iniţial, doar 57 de elevi au prezentat tulburări digestive uşoare, după care alţi 11 elevi s-au îmbolnăvit. În total au fost depistaţi 64 de copii cu probleme digestive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here