În pat cu dușmanul. Directoarea de la drumuri, martor pentru milionarul care a ciuruit județul

Antoaneta Manolache, fostă directoare în cadrul Direcției de Drumuri Județene, a fost citată ca martor împotriva instituției care o plătește @ Mult mai revoltător este faptul că aceasta a fost chemată să depună mărturie în procese deschise de firma asfaltatorului Cornel Brânză, care cere despăgubiri pentru că i-au fost reziliate unele contracte, motivul fiind faptul că a efectuat lucrări de proastă calitate @ Cornel Brânză este cel care i-a denunțat la DNA pe Maricel Popa și pe fostul șef al Direcției de Drumuri, Daniel Achiței

Revoltător! Directoarea de la Drumuri Județene care a semnat contractele scandaloase de zeci de miliarde cu firmele asfaltatorului Cornel Brânză este chemată în instanță să depună mărturie în favoarea acestui asfacerist și împotriva instituției de la care încă își ridică salariul. Este vorba de Antoaneta Manolache, cea care și-a ridicat o ditamai vila la Rădașeni Suceava, tocmai în perioada în care era șefă la Drumuri Județene. Tot în aceeași perioadă, Brânză obținea contractele de milioane de euro, denunțate de Consiliul Județean din cauza lucrărilor de proastă  calitate. Acum, războiul dintre Cornel Brânză și conducerea județului Iași intră în faza proceselor civile după ce pare să fi trecut de faza plângerilor penale.

Omul de afaceri Cornel Brânză este nemulțumit pentru că firma sa a fost înlăturată din contractele de asfaltare a drumurilor județene tocmai din cauza lucrărilor de proastă calitate. Astfel, după ce a depus plângere la DNA împotriva șefului CJ Iași și a fostului director de la Drumuri Județene, Daniel Achiței, iar denunțul său s-a finalizat cu o ordonanță de clasare, Cornel Brânză cere despăgubiri pe cale civilă. Problema este că Brânză vrea să obțină despăgubiri de la Direcția de Drumuri cu complicitatea ”prietenei sale”, fostul director Antoaneta Manolache.

A deschis două procese

Fiind acum în insolvență, SC Ted Construct SRL, a deschis prin intermediul administratorului judiciar două procese civile prin care solicită unele despăgubiri de la Direcția de Drumuri Județene. Firma lui Brânză cere să fie despăgubită pentru că i-au fost reziliate două contracte, cel încheiat  în data de 19.05.2019, în valoare de 14.880.000 lei pentru întreținerea drumurilor de vară și cel încheiat în anul 2016 în valoare de 7,2 milioane lei pentrui asfaltarea drumului Iași – Țibănești. În cele două dosare, Ted Construct  SRL solicită să-i fie achitate despăgubiri totale de circa 700.000 lei. În cel puțin unul din cele două dosare a fost citată ca martor Antoaneta Manolache. Instanța a trimis citația la Direcția de Drumuri Județene.

„Într-adevăr, firma Ted Construct ne-a deschis două procese. Este suprinzătoare citarea ca martor a doamnei Manolache în condițiile în care nu a fost desemnată de instituție să se ocupe de aceste două dosare”,  a spus Ciprian Ovidiu Ciucan, directorul Direcției de Drumuri Județene.

Antoaneta spune că nu știe nimic

Antoaneta Manolache a fost indicată ca și martor în aceste spețe civile de firma lui Brânză. Însă, o mărturie depusă de aceasta împotriva intereselor instituției ar aduce-o pe aceasta într-o situație ingrată și chiar de abuz în serviciu. Asta deoarece, în perioada derulării celor două contracte, Antoaneta Manolache a ocupat și funcția de șef Serviciu derulare contracte din cadrul Direcției de Drumuri Județene.

„Nu se poate așa ceva, cum să fiu eu citată ca martor. Eu nu am semnat procesul verbal de recepție. O să mă interesez și eu să văd despre ce este vorba. Juriștii nu mi-au spus nimic”, a spus Antoaneta Manolache.

Denunțul lui Brânză

Reamintim că în urma denunțului formulat la DNA de Brânză împotriva lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași a fost cercetat ca le-ar fi cerut lui Cornel Branza si lui Ioan Echimov (patronul Eky Sam) să încheie contracte cu firmele sale de constructii (cum ar fi Antrepriza de Lucrări Drumuri de Poduri SA sau CCF Moldova din Câmpulung astfel încât cei doi asfaltatori să-și ”cumpere” dreptul de a derula mai departe contracte cu Direcția de Drumuri Județene.

„În fapt s-a reținut că numitul Maricel Popa, președinte al Consiliului Județean Iași a sistat lucrările în cadrul unui proiect de asfaltare a DJ 248A Iasi-Voinești condiționând reluarea lucrărilor de catre firma Con Ted Company SRL de darea în subantrepriză a parte din lucrări către firma agreata de acesta”, se arata în ordonanța prin care Popa a fost găsit nevinovat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here