Chirica + Veolia = Love, lovele, sărut franţuzesc & nesimţire mare

Veolia e firma aia franţuzească de mangleală romînească clasică, pe bază de căldură şi apă caldă, care-a pus mîna pe termoficarea Iaşului, în vremea arestatului Nichita, şi suge banii ieşenilor în continuare, în vremea anchetatului Chirica.

Desigur, toate astea fără şpăgi grase, iniţiale şi pe urmă periodice, că doar DNA Iaşi e club de odihnă, nu procuratură anti-corupţie, ce naiba … Se vede că francejî’ ‘iştea cari-o vinit la Iaşi îs cumetri cu Descartes, adică au decartat cartezian, elegant, nu ca pănărămile din Bucureşti ori Ploieşti, unde-a ieşit tămbălăuri cît casa. Noroc de moldoveni, că tac ca oile şi înghit cuminţi mizeria vîndută drept roquefort. Doar mucegaiul e mucegai oriunde, ce atîta frăsuială …

Iar pentru ca lucrurile să fie clare, ca întunericul dintr-o gaură descrisă de Céline, piticul primărez Chirica le-a explicat ieşenilor, recent, că au norocul să beneficieze de unul dintre cele mai performante sisteme de termoficare publică. Din toată ţara, adică, dacă nu cumva şi din întreaga galaxie.

Deci : dacă n-aveţi micro-centrală de apartament şi vi se pare că tre’ să treacă-cam mult timp pînă cînd la robinetul de apă caldă să curgă chiar apă caldă, înseamnă că sînteţi dăcît un dujman al prieteniei franco-romîne. Parol ! Păi, verii noştri mai mari, care ne-a ajutat ei cu unirea din ’59,  a venitără aici-şa ca să ne-nveţe suptilităţili apei calde, şi noi le cerem ca la robinetul cu apă caldă să curgă chiar apă caldă ? Ba încă şi aşaaa, deodată  …

Deci nu fiţi ţărani şi învăţaţi rafinamentele noului haute culture Veolia : noua apă caldă e apa abia dezmorţită. Călirea organismului e noul trend, fraierilor. Ajunge că îs fierbinţi şpăgile, voi mai bine vă puneţi o flanea sub duş, dacă ziceţi că vreţi ceva mai cald. Sau ziceţi-i primarului să vă ia în braţe, cît vă săpuniţi, ca să nu răciţi taman în an electoral.

Allez, les bleu ! Adică albaştri-vineţii, ca după un duş cu apă de la Veolia. Allez de unde-aţi venit, napoleonul mamei voastre de manglitori cu bulbuci de şampanie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here