Ieșeanca de la Ambasada Rusiei a fost exclusă din PSD și a trecut la AUR. Primarul PNL din Ungheni a angajat-o administrator public

@ În toamna anului trecut, PSD Iași a exclus-o din partid pe ieșeanca care a fost prezentă la recepțiile organizate de Ambasada Rusiei la București @ După câteva luni, pe 28 ianuarie, Dana Iftime a participat la mitingul „anti-Flutur”, organizat de AUR la Suceava @ La protest au fost aduși mai mulți membrii AUR Iași cu un autocar pus la dispoziție de partid @ Decizia de excludere din PSD a fost luată anul trecut, după ce 7IAȘI a publicat imagini de la evenimentul la care Dana Iftime apărea însoțită de membrii ai grupării de motocicliști Lupii Nopții („Motocliștii lui Putin”), organizație interzisă în Europa din cauza orientării extremiste @ Dana Iftime este administrator public la Primăria comunei Ungheni, funcție pe care a fost numită de către primarul PNL Iulian Marcu @ Comuna este localitate de frontieră, punct de trecere feroviar între România și Republica Moldova

Ieșeanca care în primăvara anului trecut a participat la recepțiile organizate de Ambasada Rusiei la București a fost exclusă din PSD, dar s-a reorientat politic către AUR. Pe 28 ianuraie, Dana Iftime a participat la „mitingul anti-Flutur” organizat de AUR la Suceava. Femeia a renunțat la ținutele roșii pe care le purta la evenimentele PSD pentru un palton galben, culoarea noului partid politic pe care îl simpatizează.

Iftime a fost exclusă din PSD în toamna anului trecut, după ce 7IAȘI a publicat mai multe imagini în care aceasta apărea în compania oficialilor de la Ambasada Rusiei, dar și a unor membrii ai grupării de motocicliști Lupii Nopții, mișcare interzisă pe teritoriul mai multor state europene din cauza orientării și mesajelor extermiste promovate de către aceasta.

„PSD Iași este o organizație care promovează echilibrul și unitatea de grup, pe fundamentul unor principii sănătoase în care colegialitatea și spiritul de echipă sunt prioritare. Fosta noastră colegă a fost exclusă la propunerea Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj în urma unor abateri de la Statutul Partidului Social Democrat”, este răspunsul transmis de către Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, la întrebările 7IAȘI.

De altfel, Cojocaru, la fel ca și alți lideri și parlamentari ai filialei ieșene au fost surprinși în compania Danei Iftime la mai multe evenimente politice.

Membrii AUR, transportați de la Iași la Suceava cu autocarul

La evenimentul organizat la sfârșitul lunii ianuarie la Suceava, AUR a mobilizat membrii ai organizațiilor din județele vecine pentru mitingul împotriva baronului PNL Gheorghe Flutur. Dan Iftime a ajuns la Suceava cu un autocar alături de alți membrii AUR din comunele județului Iași.

La mitingul organizat în fața Casei de Cultură, președintele AUR, George Simion, anunța participarea a peste 2.000 de membrii și simpatizanți. În parallel, în clădirea în fața căreia era organizat mitingul, Gheorghe Flutur susținuse o întâlnire cu liderii PNL.

Șeful AUR și președintele PNL Suceava au schimbat doar replici de la distanță.

Recepțiile de la Ambasada Rusiei

Membră de frunte a Organizației de Femei a PSD Iași, dar și administrator public la Primăria Ungheni, Dana Iftime s-a numărat printre puținii invitați ai Ambasadei Rusiei în România la două recepții oficiale. Accesul la astfel de evenimente se face exclusiv pe bază de invitație.

Pozele realizate la una dintre recepțiile oferite de Ambasada Rusiei au fost postate pe facebook alături de mesajul „Alături de prieteni”. De asemenea, Iftime postează pe diverse grupuri de facebook mesaje pro-Putin. „Regulile au fost scrise de Putin”, este una dintre postările promovate de aceasta. La recepțiile oferite de Ambasada Rusiei, Dana Iftime a fost însoțită de soțul Vasile Iftime, funcționar la Primăria Mogoșești.

De la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, Ambasada Moscovei a organizat mai multe recepții la București. La acestea au participat și soții Iftime și nu o singură dată. În toamna anului trecut, Ambasada a organizat o recepție cu prilejul Zilei Unității Naționale a Rusiei, la care au participat și cei doi. Printre invitați au fost prezenți și Adrian Severin, fost ministru de Externe, dar și actualul senator de Iași Diana Șoșoacă, cunoscută pentru apropierea sa față de Rusia. Mai mult, în primăvara acestui an, în luna mai, Dana Iftime a participat la o altă recepție oferită de ambasada Rusiei cu prilejul zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, recepție la care au asistat majoritatea persoanelor ce au fost și la cea anterioară.

Fotografii cu „Lupii Nopții”, motocicliștii extremiști loiali Kremlinului!

La ultima recepție dată de Ambasada Rusiei, Dana Iftime s-a pozat alături de mai mulți membrii ai grupării de motocicliști „Lupii nopții”, cunoscuți și sub numele de Motocicliștii lui Putin. De altfel, chiar liderul de la Kremlin a participat alături de Lupii Nopții la diverse evenimente propagandistice. Acest grup extremist de motocicliști este cunoscut pentru înclinațiile naționaliste, călătoriile provocatoare pro-Kremlin în Europa și legăturile cu președintele rus Vladimir Putin. Grupul se află sub sancțiunile Statelor Unite pentru că ar fi recrutat și sprijinit luptători separatiști din estul Ucrainei după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014. Anul trecut, sancțiunile au fost extinse și pe teritoriul Uniunii Europene.

Mâna dreaptă a unui primar PNL

Lucrează însă la Primăria Ungheni, acolo unde primarul PNL Iulian Marcu a numit-o pe funcția de administrator public. Comuna este localitate de frontieră, punct de trecere feroviar între România și Republica Moldova. Femeia a fost anterior inspector la Primăria comunei Grajduri, apoi a trecut la Primăria Golăiești.

Soțul său, Vasile Iftime, de asemenea cu înclinații pro-ruse, este angajat pe postul de consilier investiții și achiziții publice la Primăria comunei Mogoșești din județul Iași.

Conform declarației de interese, femeia a înființat și un ONG, al cărui nume are rezonanțe europene. Forumul pentru Dezvoltare Durabilă Europeană, înființat în cursul anului trecut, are ca obiect de activitate promovarea unor cauze și probleme de ordin public.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here