Fenomenul unghiilor infectate este alarmant: toţi ieşenii consultaţi la dermatologie sunt bolnavi

Unghiile sfărâmate şi îngălbenite este boală contagioasă care afectează tot mai mulţi ieşeni.

Toţi pacienţii consultaţi în cadrul campaniei gratuite de depistare a onicomicozei piciorului au fost diagnosticaţi cu aceasat boala. Chiar dacă afecţiunea are diverse stadii, tratamentul este necesar pentru că este o boală cronică.

 

Unghiile de la mâini sau picioare par a fi ultima grijă a ieşenilor. Cei mai mulţi ajung la medic doar după ce suferă modificări importante din cauza onicomicozei. Cel puţin asta reiese din analizele  gratuite făcute pe această boală în ultimele zile la Clinica de Dermatologie a Spitalului „Sf.  Spidion”.

 

Acesta este şi cazul unei paciente în vârstă de  65 de ani. A cerut o consultaţie pentru că a observat ca unghiile ei arată diferit.

 

Primele semne ar fi ca unghia se îngălbeneşte la colţuri, apoi devine sfărâmicioasa. Doctorii cred că boala este o problemă de sănătate publică. Din 152 de ieşeni consultaţi, 120 au fost diagnosticaţi cu onicomicoza.

 

Dacă incidenta cazurilor este prea mare, după încheierea acestei campanii, ar putea urma încă o etapă de analize gratuite pe această afecţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here