Cât de inventivi sunt contrabandiştii: ţigări ascunse în interiorul unor bușteni

Vamesii de la Dorneşti, aflaţi în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, au descoperit peste 70.000 pachete de ţigarete ascunse în trunchiurile unor buşteni importaţi din Ucraina. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigaretele şi a sesizat organele în drept în vederea întocmirii dosarului penal.

 

În după-amiaza zilei de 28 iunie 2013, la Biroul Vamal de Frontieră Dorneşti  s-a prezentat pentru control vamal, un tren de marfă care avea în componenţă şi 2 vagoane cu buşteni.

 

Vagoanele au sosit în România pe calea ferată până în Biroul Vamal de Frontieră Dorneşti unde urmau să fie transbordate în mijloace de transport rutier pentru a ajunge la destinaţie.

 

După depunerea declaraţiei vamale, ca urmare a analizei de risc efectuate de inspectorii vamali, s-a hotărât efectuarea controlului fizic amănunţit de către autoritatea vamală.

 

 

La controlul efectuat inspectorii vamali au descoperit în 30 din cei 61 de buşteni, peste 70.000 pachete de ţigarete marca JING LING.

 

Ţigaretele erau ascunse în trunchiurile buştenilor de molid, disimulate prin aplicarea unor capace pe capete.

 

 

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de ţigarete şi a sesizat organele în drept, pentru întocmirea dosarului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here