PROTEST EXTREM LA CLUJ. Ministrul Dan Şova, mânjit cu roşii de către ecologişti (VIDEO)

Protest inedit la Cluj-Napoca, în timpul unei conferințe de presă susținută de ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova. O membră a unei organizații non-guvernamentale a strivit o roșie în brațele ministrului. Gestul a fost motivat de acordul ministrului Dan Șova în ceea ce privește exploatarea minieră de la Roșia Montană.

 

O membră a organizației Salvați Roșia Montană a strivit în timpul unei conferințe de presă la Cluj-Napoca o roșie pe documentele ministrului Dan Șova în semn de protest față de exploatările de la Roșia Montană din județul Alba, arată digi24.ro.

 

Tânăra a scos o roșie dintr-o pungă iar în acel moment prefectul județului a încearcat să intervină, însă tânăra a strivit roșia pe documentele pe care le ținea Dan Șova.

 

„Am un mesaj de la Roşia Montană, pentru dumneavoastră, pentru că ştiu că participaţi. Este o decizie politică ilegală. Acesta este mesajul. Mulţumim foarte mult pentru contribuţia dumneavoastră şi sperăm să lăsaţi toate ilegalităţile la o parte”, a spus tânăra în momentul în care a făcut acest gest.

 

„Pentru că domnul Șova dorește să aprobe proiectul de la Roșia Montană și eu nu doresc acest lucru pentru că aprobarea proiectului de la Roșia Montană s-ar putea face doar ilegal printr-un act de voință politic. Simbolizează într-un fel și numele locațității Roșia Montană și este și o metodă creativă care nu face niciun fel de rău ci doar atrage atenția”, a declarat ulterior Ramona Dominicioiu, membru în organizația Salvați Roșia Montană.

 

Ministrul Dan Șova a ales să nu reacționeze în momentul acestui gest. A spus doar că nu dorește să comenteze, afirmă digi24.ro.

 

În fața Prefecturii Cluj pe ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine l-au așteptat și alți tineri din cadrul organizației Salvați Roșia Montană. Aceștia îl acuză că ar fi pentru exploatările miniere de la Roșia Montană.

 

„Am aflat că domnul Șova vine la Cluj și deși este ministrul marilor proiecte nu respectă interesul cetățenilor. Am venit să îi amintim că luptăm pentru Roșia Montană”, a spus unul dintre ei.

 

„Domnul Dan Șova se află în primul rând într-o evidentă conflict de interese având în vedere că mama sa vitegră este avocatul corporației Gold Corporation”, consideră un altul.

 

Membrii organizației i-au promis ministrului că vor continua să lupte pentru Roșia Montană și în viitor, afirmă sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here