Dragnea, jigodiile diversioniste și proștii făcuți grămadă

Marți, 13 februarie, Facebook-ul a luat foc. Jigodiile diversioniste, care îl slujesc pe Liviu Dragnea, au aruncat pe piață ideea că liderul PSD va scăpa de condamnarea din dosarul ”Referendumului”, întrucât este ilegală, ca urmare a unei hotărâri bărboase adoptate de Curtea Constituțională. Jigodiile diversioniste din slujba ”sistemului” au început să arunce pe piață tot felul de scenarii fantasmagorice pentru demonizarea CCR. Proștii făcuți grămadă, fie anti, fie pro Dragnea, toți au sărit și s-au isterizat ca niște țoape la menopauză.

Sincer, așa cum a fost îmbrăcată informația, de jigodiile diversioniste din slujba lui Dragnea, mai că îmi venea și mie să înjur. Deja mă cuprindea o frustrare. Cum poate să scape acest infractor pe un viciu de procedură? Încep și mă documentez. Las deoparte articolele și citesc hotărârea CCR. Și ce să vezi! Decizia are la bază o hotărâre CEDO pronunțată anul trecut în cazul a doi cetățeni sloveni, cărora le-a fost anulată astfel condamnarea pronunțată de instanțele judecătorești din Slovenia. Sinteza hotărârii e clară: un judecător care nu a participat la judecarea unui proces nu poate motiva sentința acelui proces. Pornind de la această informație adevărată, jigodiile lansează ideea că decizia de condamnare a lui Dragnea este nulă întrucât ea este semnată de un judecător care nu a participat la proces, cazul liderului PSD fiind identic cu a celor doi cetățeni care au câștigat la CEDO!

Despre ce este vorba. Cei doi cetățeni sloveni sunt doi hoți, care au fost condamnați, în primă instanță, de un complet format dintr-un singur judecător. După finalizarea proceselor și pronunțarea sentințelor judecătorul respectiv s-a pensionat, fără a avea timpul necesar să mai motiveze sentințele. Astfel că, președintele instanței de judecată a decis ca un complet de doi judecători să analizeze dosarele și să motiveze sentințele pe baza documentelor și probatoriului administrat în timpul proceselor. Curtea Europeană a decis că o astfel de sentință devine nulă întrucât judecătorii care au motivat sentința nu au participat la judecată și astfel inculpații nu au beneficiat de un proces echitabil.

Cum au făcut ei legătura cu Dragnea?! Jigodiile susțin că Livia Stanciu, președinta completului care l-a condamnat pe Dragnea, nu a participat la motivarea sentinței liderului PSD, documentul fiind semnat de o altă persoană care nu a participat la proces. Prin urmare sentința ar fi nulă.

Ce omit să spună jigodiile lui Dragnea?! Că, în cazul proceselor din Slovenia, completul era format dintr-un singur judecător, în timp ce în cazul lui Dragnea completul de judecată a fost format din cinci judecători. Dintre care nu mai puțin de trei au participat la întocmirea motivării și redactării sentinței, semnând-o ca atare. E adevărat că Livia Stanciu nu a semnat sentința pentru că între timp nu mai era judecător al Curții Supreme și că în locul ei a semnat o altă persoană. Dar, în timp ce în cazul celor doi sloveni sentința a fost motivată de judecători străini de cauză, în cazul lui Dragnea motivarea a fost elaborată de trei dintre cei cinci judecători ai completului. Hotărârea CEDO și cea a CCR se referă doar la cazurile similare cu cele din Slovenia. Ori, în cazul lui Dragnea, hotărârile în cauză nu se aplică.

Și Dragnea știe acest lucru. Dar îl păstrează doar pentru el. Pentru public el nu va înceta să pozeze în victimă, având acum ca materie primă și această mistificare a adevărului pe baza hotărârii CCR. Ce e mai grav, pentru noi, e faptul că, în România, sunt încă mulți proști făcuți grămadă care mușcă și înghit pe nemestecate toate aceste rahaturi aruncate în piață de sistemele și anti-sistemele care se bat pentru putere în această țară. Cu acești proști manipulabili și cu propaganda de rigoare, toți ne-o trag din toate pozițiile.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here