Chirica sau Dragnea, toți o apă și-un pământ: bani, putere și corupție

Exclus din PSD, Mihai Chirica înceracă să câștige puncte pozând în victimă. Nu-i greu ca, poziționându-te în opoziție față de Liviu Dragnea, să te bucuri de simpatie. Însă Chirica nu este victimă, este la fel ca cei cu care se luptă. Lupta este pentru putere și bani, nu pentru principii politice și de guvernare. Chirica nu este cu nimic diferit de Dragnea. Și el este pesedist și el este inculpat într-un dosar al DNA, este mincinos și are alai de interlopi. Nu s-a dus cu ei la tribunal, ci i-a băgat în primărie.

Este lupta lor, Chirica nu luptă din exterior cu balaurul Dragnea, ci din interior. Chirica vrea să devină ca Dragnea, la fel de puternic, bogat și murdar. Ceea ce spune el, că vrea o altfel de social-democrație, este vrăjeală de popă de țară. Dacă dorea să fie diferit de Dragnea sau de alți pesediști, nu-l păstra pe directorul Dumitru Tomorug lângă el să controleze banii de investiții și relațiile cu firmele clientelare și nici nu dădea urbanismul pe mâna vicelui Harabagiu, care s-a conectat la buzunarele dezvoltatorilor imobiliari.

Pe Chirica nu-l doare că nu mai poate să-și prindă la rever trandafirii pesediști, ci faptul că va pierde controlul în Consiliul Local și pe cumătrul viceprimar. Schimbându-i viceprimarul, PSD îi taie o mână lui Chirica, mâna cu care lua. Rămâne pentru moment doar cu mâna cu care primește.

***

Chirica este la fel de pesedist ca Olguța, Viorica sau Gabriela, doar că nu-i place să o recunoască.

Colegii din PSD i-au reproșat printre alte lui Chirica faptul că pe 24 ianuarie l-a chemat la Iași pe Victor Ponta. S-a prins în horă cu el, după care s-au dus toți la băut, cu Iacoban și Habaragiu.

Vorba cântecului de pahar, și atunci te-ntreb pe tine, care-i om și care-i câine… Nu care cumva și Ponta are ceva socoteli nerezolvate cu DNA și cu legea, la fel ca Dragnea? Nu cumva și Ponta era simbolul aroganței pesediste și al corupției? Ca să-nțeleagă și domn’ primar, îi dau cu haștag: #colectiv #corupțiaucide

***

Și în privința gargarei propagandistice, Chirica este bucățică ruptă din Dragnea și copie fidelă a lui Ponta. Multă vrăjeală, imagine umflată cu pompa, realizări subunitare. Lui Mihai Chirica îi place fanfaronada, ceva de speriat, mai mult decât le place copiiilor ciocolata. Chirica o înfulecă cu tot cu staniol.

A speculat cât a putut moartea Regelui Mihai, s-a pozat cu IT-iștii pe la Varșovia, iar la capitolul realizări administrative, adică taman alea pentru care a fost ales, Chirica punctează 8 avize din 20 pentru Spitalul Regional de Urgențe și un certificat de urbanism pentru un hangar al Aerostar.

Pe înțelesul tuturor, avizele sunt simple documente, care sunt cerute celor care construiesc ceva, fie că este vorba de un bloc sau coteț, iar certificatul de urbanism este un alt act banal, un răspuns la o întrebare. Ei bine, acest document, cu care Chirica a ținut să se mândrească pe pagina de facebook municipalității ieșene, se eliberează la Cluj on-line și într-un termen de 24 de ore.

În plus, ambele investiții sunt pe banii altora, Spitalul Regional pe bani imprumutați de Guvernul României, iar Aerostar este o investiție privată ce va fi realizată pe un teren concesionat de la Consiliul Județean.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here