DEZVĂLUIRI INCENDIARE: "Cooperativa" lui Dragomir a scos 3,5 milioane de euro de la RCS&RDS

Suma pe care firma lui Dumitru Dragomir  a primit-o de la RCS&RDS în 2009 este mult mai mare decât s-a vehiculat joi, atunci când a explodat în presă presupusul şantaj al celor de la Intact la adresa principalului deţinător de drepturi TV din Liga I. Contractul a fost legal şi a respectat codul comercial se apără RCS&RDS.

SC Bodu srl, societatea şefului LPF, a încasat 3,5 milioane de euro şi nu 1,7 milioane, fapt certificat de referatul procurorilor anticorupţie, întocmit pentru arestarea preventivă a principalului învinuit, Sorin George Alexandrescu, şeful Antena TV Group, anunţă prosport.ro.

 

Referatul ia astfel o nouă anvergură.

„În data de 16.04.2013, S.G. Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă părţii vătămate că a intrat în posesia unui contract care, în accepţiunea inculpatului, reprezintă o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane de euro de numitul (…), în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania în câştigarea licitaţiei organizate privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal… Inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă asupra sa ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group“.

 

Stenogramele „şantajului

 

În documentul DNA nu se specifică exact data când Ioan Bendei, reprezentantul RCS&RDS, a denunţat presupusul şantaj, dar începând cu 19 aprilie apar stenograme ale discuţiilor celor doi.

Alexandrescu Sorin: „Pen­tru că acest contract are legătură directă cu momentul în care aţi făcut postul de televiziune (…), exact două mii nouă.

(…): Da.

Alexandrescu Sorin: Dum­nea­voastră aţi pus trei milioane cinci sute de mii de euro într-o companie care n-a produs absolut nimic, în care spuneţi foarte clar că… şi se menţionează acolo, faptul că nu există niciun fel de… niciun fel de regres împotriva companiei(…), indiferent ce se întâmplă. Iar legătura asta va trebui să o desluşească… Ce?

 

Alexandrescu Sorin: „Mă, tu te gândeşti, că dacă, cumva, iese dracu’ ceva cu asta… Adică, dacă se duc în morţii mă-sii o sută de milioane, câţi bani aţi dat voi la (…)… tu la asta te gândeşti? Tu ştii cum e (…)? Ăla fierbe! Ăla îi vine să sară de pe clădire!

(…): I-aţi zis lui ăsta? I-aţi zis lui ăsta?

Alexandrescu Sorin: Ştie! L-am sunat! Ăla e înnebunit! E terminat ăla!“

 

Conform referatului, ANTENA TV Group SA ar fi folosit ca formă de constrângere în acest caz o anchetă jurnalistică, menită „să amplifice starea de temere a părţii vătămate“. În perioada 9 -27 mai, unul dintre posturile Intact a difuzat 41 de materiale promo cu titlul „Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane de euro via Oradea – Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând“.

 

Strategie: în referat, Bendei apare ca fiind speriat de iminentele dezvăluiri: „Eu sunt conştient că pot să fiu distrus“… „Pe mine mă interesează să nu fiu defăimat… pune-te în locul meu, am doi copii“… „Domnu’ Sorin, dacă sunteţi om şi aveţi, cât de cât pe Dumnezeu deasupra, eu v-aş ruga, să mă lăsaţi în pace“…

 

RCS&RDS : „S-a respectat codul comercial“

 

RCS&RDS a prezentat un comunicat oficial: „Contractul legal dintre compania noastră şi Bodu SRL este unul de asociere în participaţiune pentru construcţia, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri, cu peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF şi difuzarea meciurilor de fotbal.

 

Acest contract a fost încheiat conform prevederilor Codului comercial din România. Drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal au fost adjudecate printr-o liciţatie publică desfăşurată cu 16 luni înainte de încheierea acestui contract“.

 

„M-am simţit şantajat. Vizavi de mine au greşit. Cele două companii sunt doi elefanţi, eu merg după urmele lor şi poate o să-mi rup gâtul”, a spus Dumitru Dragomir, Preşedinte LPF, preluat de sursa citată.

 

Sorin George Alexandrescu, şeful Antena TV Group, a fost arestat pentru 29 de zile

 

Dumitru Dragomir a fost chemat la DNA joi seară în calitate de martor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here