Aici se întâlnesc BOGAŢII LUMII! Cine se află pe lista celor 140 de invitaţi ai Grupului Bilderberg

Contribuabilii britanici vor plăti „milioane de lire sterline” pentru organizarea reuniunii grupului exclusivist Bilderberg, eveniment ce va avea loc săptămâna viitoare la Hertfordshire, sud estul Angliei, scrie „The Telegraph”, preluat de gandul.info.

Mai exact, cetăţenii vor acoperi din buzunarele lor costurile legate de asigurarea pazei şi siguranţei publice în timpul evenimentului care va atrage cel mai probabil numeroşi protestatari. Activiştii au acuzat, în repetate rânduri, grupul format din elitele politice ale lumii că în cadrul reuniunilor sunt discutate conspiraţii pentru „dominaţia globală”.

 

Membri Bilderberg s-au întâlnit ultima dată în Marea Britanie în 1998. Organizatorii, printre care se numără şi ministrul britanic Ken Clarke, nu au făcut publică lista invitaţilor, însă prezenţa unor nume importante va îngreuna misiunea poliţiei locale.

 

Autorităţile din Hertfordshire au refuzat să publice costurile de asigurare a ordinii publice. În trecut, reuniunile Bilderberg au atras numeroşi demonstranţi anticapitalism.

 

  Cu toate acestea, poliţia ar fi în discuţii cu guvernul pentru acordarea unor fonduri pentru „costuri neprevăzute sau excepţionale” ce pot fi date numai în situaţia în care organizarea evenimentul ameninţă stabilitatea bugetului, notează sursa. Costurile ar trebui să se ridice la circa 1,8 milioane de lire, respectiv 1% din cheltuielile totale ale poliţiei, ca fondurile să fie deblocate de executiv.

 

La reuniunea grupului Bilderberg vor participa în jur de 140 de persoane. Evenimentul este similar forumului economic de la Davos, Elveţia, care reuneşte anual cei mai importanţi decidenţi din economia mondială, cu diferenţa că membri Bilderberg sunt preocupaţi în principal de aspecte privind politicile globale.

 

Printre participanţii la întâlnirile Bilderberg s-ar fi numărat şi Henry Kissinger, David Rockeffeler, prinţul Charles, Peter Mandelson şi David Cameron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here