CRIMA ÎN STARE PURĂ. La granița dintre OM și BRUTĂ

O „zonă” pe care mulţi au căutat-o de-a lungul timpului, dar chiar dacă au găsit-o, nu au putut merge mai departe…

 

„Alţi specialişti care s-au încumetat nu prea au putut să ducă la capăt acest lucru, deoarece este…un teritoriu întunecat şi complex”, spune medicul Gerhard Roth din Bremen, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în neurologie din Germania şi cel care vorbeşte în ultima vreme despre o  “regiune a răului”. Care se află în creier, în lobul cerebral central, şi apare pe radiografii sub forma unei mase întunecate. Cu o specificaţie specială: această „regiune” din creier este asociată cu comiterea de activităţi infracţionale şi are o culoare întunecată în cazul criminalilor, al violatorilor şi al hoţilor!

 

Brutale şi sordide

 

Roth a făcut această descoperire în timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea de acte violente, în cadrul unui studiu comandat de guvernul german. “Le-am proiectat acelor persoane o serie de scurtmetraje şi am măsurat undele cerebrale pe care le emiteau în acele momente. Atunci când în filme erau prezentate scene brutale şi sordide, subiecţii nu arătau niciun fel de emoţie. În acele zone cerebrale în care se formează pentru oamenii obişnuiţi sentimentele de compasiune şi milă, în cazul lor nu se petrecea nimic”, a explicat Gerhard Roth.

 

Acolo se formează răul

 

Acea masă întunecată, aflată în partea din faţă a creierului, a apărut în toate tomografiile persoanelor care au comis acte de violenţă criminală. În urma acestui studiu, savantul german susţine că infractorii au “o predispoziţie genetică” pentru violenţă. “Există cazuri când anumiţi oameni devin infractori din cauza unei tumori sau a unei leziuni din acea zonă, iar după operaţia de îndepărtare a tumorii, acea persoană devine din nou un om normal. Acestea sunt deficienţe fiziologice, întrucât anumite substanţe, precum serotonina din lobul frontal, nu lucrează eficient. Însă aceasta este cu siguranţă zona cerebrală unde se formează răul şi unde acesta stă ascuns”, a explicat în nenumărate rânduri savantul german.

 

Psihopaţii puri

 

Gerhard Roth spune că nu există doi infractori identici. El i-a împărţit pe aceştia în trei grupuri, în încercarea lui de a descoperi unde se află “răul”. Din primul grup, denumit “grupul oamenilor sănătoşi psihologic”, fac parte acele “persoane care cresc într-un mediu în care pare OK să baţi, să furi şi să ucizi”.

Din al doilea grup fac parte criminalii deranjaţi mintal care privesc lumea înconjurătoare ca pe un mediu ameninţător. “O privire greşită, o mişcare nepotrivită, iar ei explodează şi pot să devină criminali”, afirmă expertul german. Al treilea grup este format din psihopaţii puri, un grup din care fac parte tirani precum Hitler şi Stalin.

Roth mai este de părere că “nu este ceva automat. Creierul poate să compenseze cumva tendinţele violente, însă nu se ştie cum procedează. Însă, atunci când văd tomografia unui tânăr şi descoper deficienţe în lobul frontal, îmi spun că există un risc de 66% ca acea persoană să fie un infractor în devenire. E uşor să descoperi comportamentul antisocial foarte devreme!”.

 

(Sursa: evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here