Un foarte cunoscut medic ieșean, acuzat de luare de mită. Anchetatorii AU GĂSIT O AVERE în biroul suspectului

UPDATE
 

Procurorii spun că medicul Paul Botez i-a cerut unui pacient 5.000 de lei pentru a-l opera. Pe data de 9 iulie, pacientul a depus o plângere la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Anchetatorii au organizat flagrantul pe data de 10 iulie.

Anchetatorii au găsit o adevărată avere în biroul medicului. În cadrul perchezițiilor, în biroul său au mai fost găsite mai multe plicuri cu bani. În total s-au găsit 65.000 de lei, 44.000 de euro și 2.500 de euro. Potrivit declaraţiilor de avere, familia medicului Botez câştigă această sumă în aproape doi ani. De asemenea, potrivit declaraţiilor de avere, Paul Botez mai deţine un Lexus RX 450, evaluat la aproximativ 60.000 de euro, şi un apartament de 47 de metri pătraţi.

 

Profesorul Paul Botez este cunoscut că o somitate în lumea medicală. El este protagonistul unor intervenţii de protezare în premiera mondială şi europeană, fiind invitat deseori să opereze în spitale renumite din Franţa, Marea Britanie sau Italia. Conducerea Spitalului de Recuperare spune că nu a primit niciodată vreo reclamaţie de la pacienţii doctorului Botez.

 

Paul Botez este profesor universitar la Universitatea de Medicina „Grigore T. Popa” şi sub semnătura sa au apărut numeroase tratate de chirurgie ortopedică şi sisteme de protezare. La momentul reţinerii, Paul Botez deţinea funcţia de şef al Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare.

Magistraţii ieşeni au dispus, aseară târziu, judecarea doctorului Paul Botez în stare de libertate. Procurorii au atacat, însă, decizia tribunalului la instanţa superioară. Curtea de Apel Iaşi urmează să ia o decizie definitivă, în zilele care urmează, privind judecarea în libertate sau în arest preventiv a medicului ieşean.

 

Update 14.00

 

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, medicul Paul Botez a fost prins în flagrant când a luat 4.000 de lei mită de la un pacient. De asemenea, în urma perchezițiilor, în sertarul biroului său au mai fost găsite și alte sume de bani.

 

Un cunoscut medic ieșean a fost reținut aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru luare de mită.

 

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Recuperare spun că este vorba despre profesorul universitar Paul Botez, medic la această instituție.

 

Conducerea spitalului ieșean a confirmat faptul că medicul Paul Botez a fost reținut.

 

 

„Din câte știm, s-a găsit un plic cu bani pe masa medicului. Doctorul Botez a spus că nu știe ce e cu acel plic. Până acum, nu am avut la spital sesizări oficiale din partea pacienților nemulțumiți sau care să acuze un medic că ar cere bani.”, a declarat Doru Baltag, director medical.

Medicul Botez nu a fost prezent astazi la spital.

La ora 14.00, procurorii de caz vor susține o conferință de presă în care vor prezenta cauzele reținerii cunoscutului medic ieșean.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here