Cel mai nou spital din Iaşi îşi face hotel pentru pacienţi

IRO cauta firme care să administreze un hotel de 3 stele pentru pacienţii din alte judeţe

 

Cel mai nou spital din Iaşi îşi face hotel pentru pacienţi. Spaţiul de cazare ar urma să fie amenajat şi administrat de o firmă privată. Este vorba despre Institutul Regional de Oncologie unde vin mulţi pacienţi din alte judeţe. Hotelul va caza aceşti bolnavi care fac tratament dar nu au nevoie de internare continuă pe paturile de spital.

 

Spaţiul hotelier ar urma să fie amenajat prin concesionarea lucrărilor către o firmă privată. Firma care câştigă trebuie să amenajeze clădirea unde a funcţionat o secţie exterioară a Spitalului de Urgente, care acum se afla în patrimoniul Institutului Regional de Oncologie. Pe lângă lucrările de modernizare se mai solicita şi administrarea spaţiului hotelier pentru pacienţi pe o perioadă de 8 ani. Conducerea unităţii a ales această formă pentru că nu dispune de fonduri pentru întreţinerea acestei clădiri vechi.

 

Tot prin această metodă urmează să fie reabilitată clădirea unde a funcţionat administrativul Spitalului de Urgenţă. Aici va fi amenajat un spaţiu de servit masa pentru angajaţii Institutului de Oncologie.

 

Pentru concesionarea lucrărilor la cele două clădiri vechi, Institutul aşteaptă aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii şi o Hotărâre de Guvern. Numai pentru amenajarea hotelului investiţia se ridică la circa 300.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here