AUTODENUNȚ. Un senator exclus din PSD ARUNCĂ ÎN AER liniștea social-democraților

Senatorul Valer Marian, recent exclus din PSD, a formulat un autodenunţ penal la DNA în care face dezvăluiri despre implicarea lui Liviu Dragnea în fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, organizat în 2012.

 

 

Autodenunțul formulat de senatorul de Satu Mare Valer Marian, până în luna mai coleg de partid al lui Liviu Dragnea, este publicat integral de Gazeta de Satu Mare.

 

În document, el povestește detaliat cum s-a desfășurat o întâlnire cu Liviu Dragnea, în data de 22 iulie 2012, la hotelul Dacia Continental din Oradea, unde ar fi fost convocat împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Govor Mircea Vasile, și cu primarul municipiului Satu Mare, Coică Dorel Costel.

 

„Secretarul General Dragnea Liviu a sosit la Oradea cu un elicopter, iar întâlnirea a avut loc într-o sală de protocol a restaurantului hotelului Dacia Continental. La această întâlnire, alături de subsemnatul și numitul Govor Mircea Vasile, au fost prezenți președinții organizațiilor județene PSD Bihor (Mang Ioan), Arad (Căprar Dorel) și Timiș (Bojin Titu), care erau însoțiți de 1-2 reprezentanți ai organizațiilor respective.

 

Participanții am servit masa în sala de protocol, unde s-au purtat discuții de ordin general, iar la un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă și am ieșit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica următoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni bănești, cât mai mulți președinți de secții de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezență cu 25 de alegători în plus față de cea reală”, dezvăluie Valer Marian.

 

Mai mult, acesta susține că Liviu Dragnea le-ar fi spus că decizia fusese luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât „Uniunea Europeană ar agrea demiterea președintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condițiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum”.

 

„Am înteles că secretarul general Dragnea a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri la Cluj-Napoca și la Sibiu”, declară Valer Marian în autodenunțul depus la DNA.

 

Potrivit ziare.com, senatorul mai susține că a aflat de la liderii județeni ai PNL că și secretarul general al PNL, Radu Stroe, ar fi procedat la fel, solicitându-le ca „pentru realizarea cvorumului de participare la referendum, să aranjeze cu președinții secțiilor de votare să raporteze o prezență cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite”.

 

Valer Marian spune că a conștientizat că „dacă se urmează asemenea directive se intră sub incidența legii penale”, așa că a decis să nu se implice.

 

Pe de altă parte, acesta susține că vicepreședintele CJ Satu Mare, Govor Mircea Vasile, ar fi fost de acord cu cele cerute de Liviu Dragnea așa încât, împreună cu alți lideri locali pe care îi numește, au făcut ce li s-a spus.

 

„Ulterior, numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (doua miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botoșani (firma favorizată și abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Județean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, susține Valer Marian.

 

Mai mult, el afirmă că „în perioada respectivă secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiții Silaghi Ovidiu, Ștef Mihai Adrian și Govor Mircea Vasile să fie transferată, prin hotărâre de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocată pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unor firme clientelare”.

 

După ce face referire la o întreagă serie de acțiuni de trafic de influență pe care le-ar fi coordonat același Liviu Dragnea, senatorul Valer Marian susține că „pentru obediența manifestată, Dragnea l-a promovat pe numitul Govor Mircea Vasile în funcția de președinte al Organizației județene Satu Mare a PSD”.

 

Victor Ponta ne-a cerut să ne solidarizăm cu Liviu Dragnea

 

Senatorul Valer Marian își explică decizia de a se autodenunța la DNA.

 

„La întrunirea USL de la Murighiol (județul Tulcea) din septembrie 2012, președintele PSD, Victor Ponta, ne-a solicitat președinților de organizații județene PSD să ne solidărizăm cu secretarul general Liviu Dragnea și să completăm fiecare un (auto)denunț către DNA, fiindu-ne înmânat un formular tipizat în acest sens.

 

Subsemnatul nu am completat formularul întrucât nu am putut să mă asociez cu fărădelegea. După un an de guvernare USL, am constatat că Liviu Dragnea se încadrează în arhetipul de politician demagog, rapace, corupt, nefast și demonic, pe care l-a întruchipat cu succes președintele Traian Băsescu, cu care are, de altfel, aceleași rădăcini politice în PD. Pentru aceste motive, consider că am datoria morală să formulez prezentul (auto)denunț. Trăiesc speranța că se vor solidariza cu acest (auto)denunț și alți lideri naționali și județeni ai PSD”, le explică Valer Marian procurorilor anticorupție.

 

(Sursa: rtv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here