Arest la domiciliu pentru Dan Florin Drugă, prodecanul de la UPA. Complicele său a fost băgat după gratii pentru 30 de zile

Judecătorii Curții de Apel Iași au dispus măsura arestului la domiciliu pentru avocatul Dan Florin Drugă, prodecan al facultății de Drept de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Acesta este acuzat de luare de mită. Complicele său, Dan Melinte, a fost trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

 

Prodecanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind luată pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în libertate. Totodată, magistrații pun în vedere inculpatului DRUGĂ DAN-FLORIN ca pe durata măsurii arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți sau a organului judiciar în fața căruia se află cauza.

 

Dan-Florin Drugă are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori va fi chemat; să nu comunice cu inculpatul Melinte Dan, cercetat în cauză, cu martorul Ion Emil Mihai (fost Botărel), cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu experţi ori martorii care urmează a fi audiaţi în cauză, cu excepţia situaţiei în care aceştia sunt membri de familie.

 

În același dosar, complicele lui Drugă, Dan Melinte, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat de procurorii DNA Iași.

 

„În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul UPA din Iaşi şi titular la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 de lei în vederea înscrierii în anul al III-lea de studii“, a anunțat DNA. „În acest context, la data de 6 iunie 2016, inculaptul a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 de lei, din care, pentru «ajutorul» acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 de lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, au mai spus procurorii.

 

Citește și Prodecanul Facultății de Drept de la UPA, reținut de procurorii DNA Iași pentru luare de mită

 

Dan Florin Druga şi-a dat demisia din toate funcţiile didactice avute la Universitatea Petre Andrei. Conducerea universităţii spune că banii solicitaţi de fostul profesor ar fi reprezentat taxele pentru susţinerea examenelor restante, studentul fiind înmatriculat în anul I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here