200.000 de euro, despăgubiri pentru o operație greșită. Doi chirurgi celebrii din Iași, chemați la bară!

Constantin MAZILU

  • Monica Neamțu tânăra din Botoșani care în urmă cu trei ani a avut mult de suferit din cauza unor intervenții chirugicale eșuate solicită să fie despăgubită atât de Spitalul Sfântu Spiridon, Maternitatea Elena Doamna și de doi medici care au operat-o

Monica Neamțu, tânăra din Botoșani care în urmă cu trei ani s-a aflat la un pas de moarte din cauza unor inervenții chirurgicale eșuate solicită să fie despăgubită de spitalele în care a fost internată. Astfel, în data de 13.03.2017, Monica Neamțu a deschis la Judecătoria Iași un proces prin care solicită ca judecătorii să-i acorde despăgubiri pentru toate suferințele fizice și psihice cauzate de tratamentul medical necorespunzător primit la spitalele Sfântul Spiridon și Maternitatea Elena Doamna. Tânăra, care are acum 22 de ani, solicită despăgubiri atât de la cele două spitale, dar și de la doi dintre medicii care au operat-o și anume , ginecologul Răzvan Vladimir Socolov de la Maternitatea Elena Doamna și Dan Niculescu, medic primar din Clinica de Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Tânăra solicită ca cei doi medici și cele două spitale să-i plătească despăgubiri în sumă de 900.000 lei adică circa 200.000 euro. Cererea depusă de Monica Neamțu a fost înregistrată cu numărul 1981/99/2017, iar în această cauză magistrații nu au stabilit încă un prim termen de judecată.

„Am aflat de faptul că am fost dați în judecată și ni se solicită despăgubiri de 900.000 lei. Mi s-a spus că este vorba despre o pacientă care a fost internată la noi în urmă cu trei ani. Juriștii noștri își vor face datoria, am dispus ca și alți specialiști din spital să exprime punctul de vedere și așa mai departe. Alte detalii nu pot să vă dau acum”, a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului Sfântul Spiridon.

Procurorii, obligați să finalizeze ancheta

Mai trebuie precizat însă că Monica Neamțu a depus în 2014 și o plângere penală împotriva medicului Răzvan Socolov. Anul trecut, Monica Neamțu a deschis la Tribunalul Iași un proces în care s-a plâns că în dosarul penal deschis ca urmare a plângerii pe care a depus-o împotriva medicului Socolov , cercetarea penală durează nepermis de mult. În urma plângerii depuse de Monica Neamțu, magistrații ieșeni au impus ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași să finalizeze urmărirea penală până la data de 1 mai 2017.

Totul a plecat de la o sarcină

Monica Neamțu avea doar 19 ani pe 23 martie 2014 când a fost internată la Maternitatea Elena Doamna, fiind diagnosticată cu o sarcină extrauterină. Pentru eliminarea sarcinii medicul Răzvan Socolov a decis să intervină chirurgical. Medicul a efectuat o intervenție laparoscopică (procedură medicală ce folosește un tub subțire, lumina ce este introdus în abdomen). În timpul operației însă, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele de sânge, s-a trecut la intervenția chirugicală clasică.  După câteva ore de la finalizarea operației, tânăra a început să sângereze fiind nevoie de a doua intervenție. A doua zi, dimineață, tânăra a fost operată a treia oara, de această dată fiind chemat un chirurg vascular și un chirurg generalist. A fost scoasă din sal în stare critică și transferată la Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. Dupâ câteva zile, medicii au supus-o unei alte intervenții chirurgicale, fiindu-i scoasă o porțiune din colon. După aceea Monica a suferit și alte intervenții chirurgicale în special pentru refacerea tractului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here