Judecătorul Dan Anton, sancționat disciplinar de CSM

În şedinţa de din 7 septembrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Anton Dan, judecător în cadrul Curţii de Apel Iaşi.

 

Secţia a aplicat magistratului ieșean sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni” pentru „săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ, constând în „exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă“, se arată în comunicatul CSM care nu oferă detalii clare privind faptele comise de judecător.

 

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Dan Anton a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Anton este pus sub acuzare şi pentru trafic de influenţă, dar şi pentru infracţiuni ce nu au legătură cu corupţia, cum ar fi violarea vieţii private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here