(VIDEO) Vacarm lângă Spitalul de Boli Infecțioase. Un dezvoltator tratează carantina cu picamerul

Familia Andrian care locuiește lângă Spitalul de Boli Infecțioase pe strada Nicolae Bălcescu numărul 7 este terorizată și în această perioadă de șantierul dezvoltatorului Bolobiță, care ridică un bloc contestat chiar în coasta unității medicale @ Chiar dacă este carantină muncitorii, lui Bolobiță bocănesc non-stop @ A fost sesizată și Poliția Locală, care nu a luat nici o masură și asta deoarece Bolobiță este unul dintre dezvoltatorii aflați în grațiile  primarului Mihai Chirica @ Pe lângă faptul că prezența muncitorilor reprezintă o potențială bombă, deoarece lucrează fără măști, mănuși, și nu respectă distanța minimă de 1.5 m, aceștia provoacă și un zgomot infernal

 

Mihai Chirica, primarul ”liberal” al Iașului, se chinuie sa iasă în față cu tot felul de măsuri populare în carantină, dar se pare că acunde gunoiul sub preș. Ieșenii care locuiesc lângă Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași trăiesc un dublu coșmar în această perioadă, cel al ambulanțelor care frecvent aduc un bolnav infectat cu Covid19, dar și cel provocat de dezvoltatorul Cristinel Bolobiță care nu s-a oprit și continuă sa lucreze la blocul pe care-l ridică lângă spital pe strada Octav Botez.

Pe lângă faptul că nu respectă regulile de carantină acum, în perioada de când ieșenii stau acasă, muncitorii lui Bolobiță fac un zgomot infernal.

În plus, aceștia nu respectă programul de lucru impus de primărie ( de la 8.00 dimineața la 18.00) și îi găsești pe șantier bocănind și pe la 18.40.

Cei mai afectați de această situație sunt Sorin și Demetra Andrian cei care au contestat în justiție autorizația de construire emisă de primărie pentru acest bloc și au și arătat că planul urbanistic zonal a fost aprobat de Consiliul Local după falsificarea unor documente. Casa familiei Andrian se află practiv lipită de blocul lui Bolobiță deși conform Legii primăria nu putea să permită așa ceva.  ‘’România este în carantină totală? Din păcate tragedia națională pe care o trăim nu impresionează nicicum „demolatorii” imobiliari. Chiar dacă pe lângă șantierul de pe str. Octav Botez, situat la 20 de metri de Spitalul de Boli Infecțioase, trec atât de des salvările cu bolnavi, aici, activitatea este mai intensă ca niciodată, ieri, chiar depășind programul de lucru după ora 18. Pe lângă faptul că muncitorii reprezintă o bombă biologică plină cu viruși-ce știu ei de corona virus, de măști, de mănuși, de dezinfectante, de căști, de lucru la mai mult de 1.5 m distanță unul de altul, ei știu numai să bocănească, să facă un zgomot infernal cu toate sculele lor, fapt care pe noi, o familie maltratată de ieșeni ne traumatizează la maxim. Intimitatea, liniștea și minimum de confort necesare în aceste clipe grele ne sunt violate și furate de acest demolator. Nu putem ieși nici în curte, nu putem sta nici în casă!Nu avem cui să ne strigăm durerea!

Am ajuns să dau târcoale blocului și cu o portavoce, în momentele când simțim că nu mai putem răbda, le atrag atenția muncitorilor să înceteze lucrul și să meargă acasă! Această imagine o voi lăsa amintire studenților mei să vadă cu se ocupa profesorul lor de Cariologie și nepoților să vadă ce vremuri „frumoase” am trăit sub „domnia” primarului liberal! ‚’’, a spus Sorin Andrian.

 

‘’Pute a șpagă’’

 

Acesta nu-și explică cum de Bolobiță poate lucra în continuare în condițiile în care la București șantierele s-au închis iar ordonanțele militare recomandă suspendarea activităților care nu sunt urgente.

‘’S-au închis Universități, s-au închis Tribunale, s-au închis Spitale! Oare construcția unui bloc privat reprezintă o activitate atât de esențială pentru societate și binele public (se face o școală, o creșă, un spital?) sau este o activitate careîntr-adevăr nu suportă amânare? Această întrebare pentru noi a devenit retorică deoarece toți ticăloșii privați și din sistemul administrativ,fără niciun scrupul sau rușine, și-au dat mâna ca acest bloc să se termine cât mai repede! Ce să mai vorbim de respectarea legilor sau a regulilor de conviețuire socială? Arată și pute de la o poștă a șpagă!’’, a mai spus Sorin Andrian.

 

Poliția locală nu face nimic

 

Familia Andrian a reclamat zgomotul și la Poliția Locală instituția care se laudă de când e Chirica liberal că a amendat mai mulți dezvoltatori care ridică blocuri și nu respectă legea. Însă când polițiștii conduși de Zanfirescu ajung pe strada Octav Botez devin imediat niște mielușei.

„Au venit și cei de la Poliția Locală dar cum au venit așa au și plecat. Nu fac nimic. Polițiștii vorbeau cu muncitorii ca și cum ar fi fost prieteni. Muncitorii au cules de pe jos din praf o hârtie scrisă de mână în care se arată că ei au voie sa lucreze până la 22.00 și le-au înmânat-o polițiștilor. Muncitorii scuipă în curte la mine sunt o adevărată bombă biologică”, a spus Demetra Andrian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here