VIDEO Doliu uriaș în lumea fotbalului: a murit cel mai mare marcator al naționalei Italiei

Lumea fotbalului este în doliu după ce Gigi Riva, cel mai prolific marcator din istoria naționalei Italiei, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Riva, care suferea de probleme cardiace, a fost dus de urgență la spital duminică, iar medicii inițial au reușit să-l stabilizeze, oferind un comunicat liniștitor.

În comunicatul medical s-a menționat: „Pacientul este liniștit, într-o stare stabilă. Medicii îi urmăresc cu atenție starea în continuare.” Cu toate acestea, în cursul zilei de luni, legendarul atacant a încetat din viață, lăsând o rană în inimile fanilor și a lumii fotbalului.

O Carieră Remarcabilă

Gigi Riva a rămas în memoria fotbalului italian ca un marcator formidabil. Cu 35 de goluri în 42 de meciuri pentru naționala Italiei între 1965 și 1974, Riva a devenit o adevărată legendă a sportului. În ciuda numeroșilor jucători de excepție care au îmbrăcat tricoul Squadrei Azzurre, nimeni nu a atins performanța sa remarcabilă.

Riva și-a legat numele de clubul Cagliari, unde a jucat între 1963 și 1976, marcând 164 de goluri. Realizarea de neegalat a fost câștigarea titlului de campion al Italiei în 1970, când echipa Cagliari a triumfat cu Gigi Riva în componență.

Amintiri de Neuitat

Un moment de neuitat în cariera lui Gigi Riva a fost la Cupa Mondială din 1970, în semifinala dintre Italia și Germania de Vest, care s-a încheiat cu scorul de 4-3. Meciul, supranumit „Meciul Secolului”, a oferit un spectacol memorabil, iar Riva a fost figura centrală, avându-l drept adversar pe marele Franz Beckenbauer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here