UPDATE. Un ţepar cu locuri de muncă, prins de poliţişti

UPDATE:

 

„Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi poliţişti de la I.P.J. Prahova, au efectuat, IERI, o percheziţie domiciliară în comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova, la locuinţa unui bărbat de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Acesta este suspectat că, în perioada 2012-2013, ar fi postat pe un site de internet anunţuri cu oferte de muncă în străinătate, anunţuri false, neonorate, pentru care a solicitat transferuri bancare cu sume cuprinse între 400 şi 2.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

 

Poliţiştii mai spun că „120 de persoane ar fi depus în contul suspectului 160.000 de lei. Până în prezent, au  fost identificate şi audiate 72 de părţi vătămate din întreaga ţară. Cu ocazia percheziţiei au fost ridicate trei unităţi centrale de calculator, un laptop, 11 telefoane mobile, 8 cartele SIM, bunuri susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

Suspectul a fost reţinut, ieri, pe bază de ordonanţă de reţinere şi introdus în arestul I.P.J. Iaşi. În momentul de faţă el este audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi

 
Principalul suspect într-un caz de înşelăciune cu un prejudiciu estimat la 160.000 de lei a fost reţinut, aseară, de poliţiştii de la Secţia 5 din municipiul Iaşi. 

 

Tânărul, spun reprezentanţii legii, dădea anunţuri la mica publicitate prin care oferea locuri de muncă în străinătate şi solicita diverse sume de bani de la doritori drept avans.

 

Suspectul a fost transportat, în jurul orei 9:30, la Parchet şi, după ce va fi audiat, procurorii vor decide dacă va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here