Un nou PERICOL: VIRUSUL scăpat din laboratoarele CHINEZILOR

Reputatul cercetător britanic lordul May i-a acuzat nu demult pe cercetătorii chinezi că, în ambiţia lor “oarbă” de a crea un vaccin eficient împotriva gripei aviare, au reuşit de fapt să creeze un nou virus!

Este vorba despre un  “hibrid”, a cărui răpândire care ar putea scăpa de sub control şi ar provoca o pandemie ucigaşă.

 

Extrem de letal

Virusul “hibrid” conţine tulpini amestecate de gripă aviară şi gripă umană. Acest virus ar putea “scăpa” din laboratoarele chinezilor şi s-ar putea răspândi cu repeziciune, făcând dezastru în lume, acest lucru putând însemna pierderea a milioane de vieţi, după cum nota de curând Daily Mail.

Profesorul Hualan Chen, directorul Laboratorului National Avian Influenza Reference de la Institutul de Cercetare Veterinatră Harbin, a amestecat în mod deliberat virusul gripei aviare, H5N1, extrem de letal, dar atât de uşor de transmis de la om la om, cu o altă tulpină, H1N1, din 2009, a virusului gripei, care este puternic infecţios pentru oameni.
Studiul cercetătorilor a fost publicat în revista Science Express. Temerile cele mai mari sunt însă că virusul mutant ar putea să scape, practic, din laboratorul securizat al cercetătorilor şi să se răspândească la nivel global. sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here