Un escroc mai puţin. Un ieşean a păcălit peste 60 de persoane cărora le promitea locuri de muncă în străinătate

Un escroc de 42 de ani, din Holboca, judeţul Iaşi, este cercetat de poliţie pentru că a înşelat 61 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate.

 

Urmărirea penală a fost demarată de IPJ Suceava, ieşeanul fiind suspectat că, în calitate de asociat şi administrator la o societate comercială din Suceava, în intervalul februarie – martie 2013, ar fi încheiat contracte individuale de muncă şi contracte de intermediere cu 61 persoane de pe raza mai multor judeţe din ţară.

Acestora li se promiteau locuri de muncă în străinătate, ieşeanul încasând comisioane de intermediere cuprinse între 300 şi 500 de euro de persoană.

 

Bărbatul nu a mai respectat clauzele contractuale, nu i-a mai contactat pe cei de la care încasase comisioanele în vederea plecării în străinătate, nu a mai răspuns la telefon şi nu le-a restituit acestora banii primiţi pentru intermediere.

 

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că prejudiciul total creat este de 20.100 euro, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here