Umbra lui Hitler. La STS.

despre statul sălbatic în uniformă militară

 

Pe scurt : o ţigancă împuţită a avut nesimţirea să sune la 112 şi să se plîngă că un şofer de microbuz n-a vrut s-o lase să urce în vehicolul de transport public, iar apoi a brutalizat-o, verbal şi fizic. Iar operatoarea de la serviciul  de stat 112, gestionat de STS, i-a răspuns ţigăncii aşa cum merita, vorbindu-i ca unui gunoi uman. Heil Hitler & STS !

STS e serviciul militar care păzeşte comunicaţiile speciale ale patriei. Păzeşte şi cetăţenii albi, înalţi şi cu ochi albaştri, a căror siguranţă nu trebuie pusă în pericol de ciorile alea bipede, venite din India aia de rahat. Simplu.

Nu, nu e nici o exagerare. Incidentul deja uitat de presă şi de masele largi, televizionale, nu e o simplă crenguţă uscată din bradul verde şi falnic al statului romînez şi al  minunatei noastre societăţi, creştine, europene şi democratice. E un simptom mult mai grav şi mai definitoriu decît vrem să recunoaştem.

Cînd un angajat al unei structuri militare de protecţie a cetăţenilor vomează atît de violent şi rasist peste o victimă a violenţei şi rasismului, nu e deloc cazul pentru intonarea clasicului refren din vremurile comuniste – ” Mai sînt şi unele lipsuri, tovarăşi, dar pe ansamblu stăm bine „.

Sau poate aţi uitat că ” ţigancă împuţită ” e marca înregistrată a unui mare reformator democratic şi pro-occidental al statului, securistul dovedit Băsescu – Petrov ?

Aţi uitat că o structură militarizată de protecţie trebuie să aibă oameni care să-şi păstreze cumpătul în caz de război sau dezastru, darămite în timp de pace, cînd o victimă cere ajutor ?

Dacă reziduul acela uman de la STS s-a comportat aşa în timp de pace, într-o zi fără cutremur sau explozie nucleară, vă daţi seama cum  s-ar comporta în vreme de război sau de calamitate acea pseudo-femeie, care a tratat ca pe un gunoi o altă femeie, aflată în situaţia de fi fost deja tratată ca un cîine maidanez ?

N-o să vă spun că mor de plăcere cînd în tramvai urcă mici şatre ultra-gălăgioase sau cu miros deloc plăcut. Dar nu despre asta e vorba. Ci despre mizeria greţoasă, bolnavă şi gregară a fariseismului dus pe culmi de patrioţii reformatori şi militari de tip Băsescu-Petrov : ne pute, la telefon, o ţigancă împuţită care e victima unei violenţe duble, dar nu ne pute un interlop penal ca Bercea  Mondial, cu care ne încumetrim, cu care ne ţinem de gît şi dansăm, fratern.

În rest e bine, păcat doar că mareşalul Antonescu n-a rezolvat problema.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here