Congo cade din copac, Chiri’ face ” cotcodac „

Oamenii de la ţară au o vorbă, atunci cînd vreun consătean o ia hăisa cu totul şi se comportă ca un dus cu pluta : ” parcă o intrat în anu’ morţii „. Primarul Chirica pare să fi scăpat şi el, cu totul, hăţurile mentale cu care îşi mînă căruţa politico-administrativă, de-ţi vine să crezi că a intrat ori în anul dubei DNA, ori în cel al ambulanţei pornite spre dealul Buciumului, cu pacientul primărez plin de spume şi bulbuci.

Iar pîntecăraia verbală a micului napoleon din primărie pare să se fi agravat iremediabil, dacă ne uităm la cadenţa cu care cel mai mare pitic administrativ îşi slobozeşte gazele cogitaţionale, stropind mediul înconjurător cu o nonşalanţă incredibilă, vecină cu inconştienţa clinică.

Ba romîncele plecate în străinătate ar fi mai mult prostituate, ba or să ne năpădească turmele de congolezi căzuţi din copac, ba leacul cancerului e munca, ba muncitorii romîni plecaţi în Vest sînt cei mai hăisa dintre toţi. Şi tot aşa, zi după zi, tîmpenie după tîmpenie, nesimţire după nesimţire, cu o incontineţă verbală care nu poate fi oprită nici cu saci de ” pamperşi ”  pentru adulţi.

Pardon, dar, comparativ cu tovarăşul cîrmaci genial Chirica, Nicolae Ceauşescu începe să pară un monument de echilibru şi bun simţ. Iar mulţi duşi cu sorcova sînt parfum de tei pe lîngă felul în care primarul Iaşului se dă cu sania în plină vară, prin copaci sau pe fundul Bahluiului.

Mai rămîne ca imperturbabilul pacient să inaugureze Cartierul Omagial de Vile ” Mihai Chirica – Conest „, ori să se încoroneze ca Unic Împărat Ceresc, Terestru & Tricolor al Teritoriilor dintre Nistru şi Marea Moartă, dar Totuşi Vie.

Tovarăşi procurori, tovarăşi medici, faceţi ceva, totuşi. Şi pentru pacient, dar mai ales pentru victimele lui nevinovate, care nu l-au votat, dar au de suferit de pe urma simptomelor sale, din ce în ce mai grave.

Hai, curaj, că se poate. Sau sînteţi şi voi, precum a zis pacientul / inculpatul, căzuţi din copacul minimei doze de bun simţ ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here