Ţineţi aproape! Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, suspect într-o evaziune fiscală de peste 3 milioane de lei

Foto: Sorin Ovidiu Bălan

Poliţiştii fac, astăzi, cinci percheziţii domiciliare şi 25 de verificări la obiective monitorizate de o firmă de pază al cărei administrator este suspectat că a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, prejudiciul produs prin evaziune fiscală fiind de peste trei milioane de lei, anunţă MEDIAFAX.
 

Poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere în urma celor cinci percheziţii domiciliare, persoanele vizate fiind suspectate de implicare în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, controalele vizează firma de pază ASG Security Logistic, al cărei administrator este Alexandru Ion Bălan, fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan. În urma percheziţiilor vor fi duşi la audieri Alexandru Ion Bălan, mama acestuia, asociat în firmă, şi contabila societăţii.

 

Totodată, verificările făcute de poliţişti, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă, vizează identificarea persoanelor care asigură paza celor 25 de obiective controlate. Echipele de control verifică dacă cei care asigură paza acestor obiective au contracte de muncă, dacă acestea au fost înregistrate la ITM şi dacă angajaţii au atestate profesionale, a precizat Poliţia Capitalei.

 

Anchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor făcute în acest dosar, că în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. Administratorul firmei de pază ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), se mai arată în comunicatul citat.

 

La acţiune participă poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Sectorul 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here